Home Formel 1 Alonso tilbake i Formel 1-bil

Alonso tilbake i Formel 1-bil

3
0
Fernando Alonso. (Foto: Steven Tee/McLaren)
Fernando Alonso. (Foto: Steven Tee/McLaren)

Mens han er i gang med andre prosjekter, så blir det et lite gjensyn med F1-cockpiten igjen for Fernando Alonso.

Spanjolen som valgte å gi seg i Formel 1 etter 18 sesonger sammenhengende skal i tillegg til å teste Toyotas Dakar-bil også hoppe opp i McLarens Formel 1-bil igjen den kommende uka.

I forbindelse med post-race-testen i Bahrain er det ikke bare Mick Schumacher som skal tiltrekke seg litt oppmerksomhet blant testførerne. For Fernando Alonso er fortsatt tilknyttet McLaren gjennom en rolle som testfører og rådgiver, og får nå sjansen til å kjøre litt Formel 1-bil igjen.

Alonso skal kjøre begge dagene, som gjennomføres tirsdag og onsdag. Han får kjøre hele testpasset tirsdag, både formiddag og ettermiddag, mens han kun kjører ettermiddagen på onsdag. De faste McLaren-førerne, Carlos Sainz jr. og Lando Norris, deler på å kjøre de resterende passene som er ledige gjennom tirsdagen og onsdagen.

Få andre team har lansert førerkabalen for testingen. Som kjent har Formel 1-sporten svært få offisielle testdager å gjennomføre, slik at dette er veldig verdifulle dager for teamene og førerne å få gjennomført, både med tanke på utvikling av biler og førere.

Utover at Mick Schumacher skal få kjøre både Ferrari og Alfa Romeo disse to dagene, så kommer også Red Bull-junioren Dan Ticktum inn og får teste i Bahrain. Ticktum var en aktuell kandidat for Toro Rosso i år, men var ikke kvalifisert med nok superlisenspoeng til å få kjøre. I Haas-teamet får Pietro Fittipaldi, barnebarnet til velkjente Emerson Fittipaldi, sjansen i cockpiten.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here