Alonso kjedet seg når han så løp med Prost og Senna

Skjermdump: BBC

Formel 1-stjernen mener sporten var gørrkjedelig i tidsepoken som dyrket noen av de aller største stjernene gjennom tidene.

Det er motorsportmediet Autosport som har tatt en prat med McLarens Fernando Alonso om diverse æraer i Formel 1-sporten,

– Formel 1 var utrolig kjedelig på den tiden. Hvis du i dag ser et løp fra 1985, 1988 eller 1992 så kommer du til å sovne gjennom hele racet. Fordi det var to McLaren-biler, den fjerde bilen ble tatt igjen med en runde og ellers var det 25 sekunder mellom hver eneste bil, sier Alonso til Autosport.

Da kan man forsåvidt spørre seg hva som inspirerte Alonso til å bli en av de aller beste Formel 1-sjåførene i nyere tid, da han på denne tiden var en av de mange små guttene som begynte å få idoler og drømme om en dag å sitte i en Formel 1-bil. Spanjolen mener 80-tallets F1-sirkus var like kjedelig som det han mener det er i dag.

– Tallet på TV-seere og folk på tribunen synker, for det er akkurat like kjedelig nå som på 80-tallet. Når Senna, Prost og disse folka sparte på drivstoff, dekk og slike ting, men før kunne også 10 biler bryte fordi holdbarheten var så som så, sier Alonso.

2000-tallet derimot, da han selv begynte å kjøre selv, mener 35-åringen har vært Formel 1-sportens beste tidsepoke.

– ANNONSE –

– Flere og flere merker kom inn i Formel 1 på 2000-tallet, sier Alonso og peker på blant annet BMW og Toyota.

– TV-seerne og tilskuerne var på sitt beste. Vi åpnet Formel 1 til nye land – vi begynte å kjøre i Sør-Korea, India, Singapore, to løp i Spania. Det var på sitt maksimum, sier verdensmesteren fra 2005 og 2006.

Mer om Alonsos synspunkter på fortidens og nåtidens Formel 1 kan du lese på Autosport.com