18-åringen lar seg ikke pelle på nesen før sitt første løp


DEL

Årets yngste Formel 1-innslag lar kritikken prelle av ham før sesongstarten om en uke.

Kanadieren Lance Stroll (18) har mildt sagt fått høre det etter at han signerte for Williams i forkant av 2017-sesongen.

Ikke bare har hans milliardær-pappa Lawrence spyttet inn mer enn en halv milliard i sønnens bilsportkarriere. Under pre-season-testingen hadde også 18-åringen tre avkjøringer, hvor den siste var såpass kraftig at Williams-teamet måtte stå over en verdifull testdag for å bygge opp bilen igjen.

Før han har rukket å stille til start er han allerede sammenliknet med Pastor Maldonado, mannen som gjorde seg mer kjent for krasjer og incidenter framfor noe annet.

LES OGSÅ: Yngstemann i F1-feltet får tyn etter flere avkjøringer

– Må slå tilbake

Men misunnelse og kritikk, det tar ikke Stroll innover seg.

- ANNONSE -

– Jeg bryr meg ikke om kritikken. Det er ikke mitt bord. Vi er alle profesjonelle og ting skjer i motorsport, så du må bare slå tilbake, sier Lance Stroll til Autosport.

18-åringen klokket inn til 13. raskeste tid gjennom to uker med testing, på tiden 1:20,335, 1,7 sekunder bak bestetiden til Kimi Räikkönen. Selv hevder han at han har et raskere tempo inne.

– Før jeg dro av, så lå jeg an til en 1:19,5-runde med ultrasoft-dekk. Det tenker jeg er OK, men det er ikke nå jeg skal studere rundetidene, sier han.

LES OGSÅ: «Iceman» satte fyr på siste testdag før det braker løs

Ingen målsetninger i Australia

Han løpsdebut førstkommende helg blir en spennende erfaring for kanadieren, som tross stempelet som betalfører har vunnet mesterskap som det italienske Formel 4-mesterskapet (2014), Toyota Racing Series (2015) og det europeiske Formel 3-mesterskapet (2016).

Saken fortsetter under bildet…

Foto: Williams F1 Foto: Williams F1

Men meritter og penger til tross, noen stor målsetning vil han ikke sette før helgens sesongåpning.

– Vi må forholde oss rolige og ikke sette noen store målsetninger. Det er helt klart en ny og annerledes bane for meg, så dette blir ingen normal løpshelg. Det er en gatebane, så det er mye å lære. Jeg må ta steg for steg, og stint for stint, sier Stroll.

Kritisk til Strolls inntreden

Racingfører og Viasats F1-kommentator Atle Gulbrandsen er derimot kritisk til hvordan Stroll har kommet seg inn i Formel 1-sirkuset på. Gulbrandsen har lenge uttrykt sin skepsis og misnøye på hvor «enkelt» det er blitt å kjøpe seg et Formel 1-sete i moderne tid, noe han blant annet har påpekt i dette blogginnlegget.

- ANNONSE -

Foto: Viasat Foto: Viasat

– Jeg misliker måten han har kommet til F1 på, og mener han er et grelt eksempel på det som er F1 sitt største problem; nemlig at mange i dag må kjøpe seg en plass. Det undergraver at F1 er en seriøs idrett, og jeg lengter tilbake til tiden for 10-15 år siden med flere fabrikksteam og langt færre betalførere, sier Gulbrandsen.

– Men er det ufortjent at han får kjøre F1 med de sportslige resultatene han kan vise til?

– Når det er sagt, så er Stroll sikkert god. Han har gode resultater, men så har han mest sannsynlig hatt langt bedre ressurser enn konkurrentene sine i alle år, fastslår Formel 1-kommentatoren.

LES OGSÅ: Antyder McLaren at de vil kvitte seg med Honda?