Storm Gjerdrum.

Følger i storebrors hjulspor - nå entrer Storm (15) DTM-sirkuset

I siste liten ble Storm Gjerdrum kastet inn i DTM-sirkuset hvor også storebror Emil stiller til start. 

Publisert

RACING: Til helgen er det klart for nye DTM-løp på Nürburgring, og som vanlig henger Emil Gjerdrum på i ADAC GT4-mesterskapet.

RACING: Til helgen er det klart for nye DTM-løp på Nürburgring, og som vanlig henger Emil Gjerdrum på i ADAC GT4-mesterskapet.

Men denne gangen blir det flere nordmenn å følge med på, o til og med flere fra samme familie. Bror Storm Gjerdrum er nemlig på plass i den elektriske NXT Gen Cupen som også kjøres som en supportklasse til DTM. Forøvrig skulle mesterskapet egentlig kjøre som support til Formel E, men de planene brøt sammen tidligere i år. 

To dagers varsel

Når Parc Fermé ringer har Storm Gjerdrum kommet seg til banen. Egentlig var planen en rolig helg hjemme, men to dager tidligere tok promotøren kontakt. 

De hadde latt seg imponere av Gjerdrum, og ville gjerne ha han med som gjestefører. 

Storm Gjerdrum i aksjon.

– De hadde fulgt med forrige helg da jeg kjørte på Hockenheim og synes tydeligvis at jeg kjørte såpass bra at de ville ha meg med her, forteller Storm Gjerdrum. 

15-åringen kjører til vanlig i Tourenwagen Junior Cup. På Hockenheim hadde han to gode opphentinger i løpene etter mer krevende kvalifiseringer, og det medførte altså en sjanse som gjestefører i NXT Gen Cup. 

– Jeg startet fra 9. og 12. plass, men jeg kjørte meg opp til 5. og 6. plass. Jeg hadde også beste rundetid i begge løp, så jeg tror at om jeg bare hadde kvalifisert bedre så hadde jeg vært på pallen.

Drømmer om DTM

Og det er naturlig nok spesielt å gjøre det som en del av samme sirkus som storebror Emil.

– To brødre på samme helg er jo litt unikt. Jeg tror ikke det er noen andre her som er i samme situasjon, så det blir veldig kult. 

Emil er også glad for å ha med seg lillebror på løp.

Storm Gjerdrum blir å se i NXT Gen Cup denne helgen.

– Jeg synes det er veldig kult at han fikk denne muligheten på så kort varsel og at vi endelig kan kjøre op samme heng i et internasjonalt sirkus som DTM. Det blir kult å se hvordan han gjør det, forteller Emil Gjerdrum til Parc Fermé.

Mye er annerledes når man kjører som en del av DTM-sirkuset. Storm som ellers kjører i nevnte Tourenwagen Junior Cup og i noen norske løp lar seg fascinere av omgivelsene denne helgen, 

– Forrige helg var det kanskje fem tusen som så på og her er det vel fem, seks, syv ganger så mye folk. Det er noe helt annet og det er veldig interessant å kjøre i det sirkuset selv.

Og nettopp DTM er et tydelig mål for fremtiden. 

– Drømmen min er å kjøre DTM og de største seriene, også har jeg så klart lyst til å kjøre 24-timersløpene på Spa, Nürburgring og Le Mans. Men det viktigste er drømmen om å bli fabrikksjåfør og å leve av racingen, avslutter unge Gjerdrum. 

Powered by Labrador CMS