Lando Norris får støtte, men settes også på plass, etter at han mistet pallplassen og viktig poengfangst i kampen om VM-gullet.

Splittede reaksjoner etter gullduellen:

– Det er ikke min regelbok

Meningene var svært delte etter at dommerne straffet Lando Norris for sitt forbikjøringsforsøk på Max Verstappen.

Publisert

FORMEL 1: USA Grand Prix på Circuit of the Americas i Austin ble en fargerik affære, og den kruttsterke dobbeltseieren til Ferrari ble fullstendig glemt i dramaet mellom mesterskapsrivalene Max Verstappen og Lando Norris.

FORMEL 1: USA Grand Prix på Circuit of the Americas i Austin ble en fargerik affære, og den kruttsterke dobbeltseieren til Ferrari ble fullstendig glemt i dramaet mellom mesterskapsrivalene Max Verstappen og Lando Norris.

Førstnevnte hadde vært inne for sitt pitstopp tidligere enn Norris, noe som ga briten en fordel mot tampen av løpet med yngre dekk - og som forespeilet tok Norris godt inn på Verstappen før den siste fjerdedelen av løpet handlet om disse to.

Gang på gang forsøkte Norris å komme seg forbi Verstappen, spesielt inn mot sving 12 etter den lengste strekningen med DRS-sone, men gang på gang klarte den regjerende verdensmesteren å forsvare seg.

Inn til Norris fikk den ene gullmuligheten, lå foran i innbremsingen, men havnet på utsiden av banen da Verstappen svarte på innsiden. Norris gjennomførte forbikjøringen utenfor banen, mens Verstappen også tynet grensene i utgangen av svingen.

Alt handlet stort sett om disse to mot tampen av USA Grand Prix, med Max Verstappen tett jaget av Lando Norris. Og dette er vel også bildet på hvordan mesterskapet har utviklet seg i år.

Vil ikke leke etterpåklok

Radiomeldingene gikk på tvers av teamene; Norris var usikker, men fikk beskjed om at han var innenfor reglene. Verstappen var skråsikker, og fikk også samme beskjed av teamet. Det endte med en fem-sekunders straff for Norris få runder før slutt, og da hjalp det ikke at han dro ifra med drøye fire sekunder ved målpassering.

– Det er ikke min regelbok, sa en svært skuffet Norris til Viaplay i pressesonen etter løet.

Han forsøker å svelge straffen utenfor mye verbale returspark tilbake, men hva han mente om dommeravgjørelsen var soleklart i uttrykket hans.

Harald Huysman.

– Vi er begge på grensen. Vi prøver, vi gjør vårt beste, og for meg var han også utenfor banen og tjente på det. Men en straff er en straff, sier Norris.

Han gir blaffen i etterpåklokskapens fasit ettersom han også spurte teamet etterpå om råd for hva han burde gjøre, og at han i ettertid kunne tjent mer på å slippe Verstappen forbi.

– Ja, det er etterpåklokskap. Om alle sier at det er dette jeg burde gjøre, så bryr jeg meg ikke, sier Norris.

Kritisk Huysman

Han får støtte av Harald Huysman, manager for Dennis Hauger og ekspertgjest i Viaplays studio for anledningen. Den norske racingveteranen og Rudskogen-eieren legger ingenting i mellom.

– Juryen er svak her. Etter min mening burde de latt den gå. Det var morsommere i gamle dager. «Let them race». Dette var en kjip avgjørelse, mener Huysman.

Men understreker også:

– Jeg bebreider ikke Verstappen. Jeg hadde gjort det samme, slår han fast.

Max Verstappen.

– Reglene er veldig klare

Naturlig nok har pipa en diametralt annen tone hos Red Bull-leiren. Verstappen gikk også ut av bilen med rak rygg.

– Det var en tøff kamp, og jeg gjorde alt jeg kunne for å holde ham bak meg. Jeg har min mening rundt dette, men lar dommerne gjøre den jobben, sa Verstappen umiddelbart etter målgang.

Teamsjef Christian Horner mener også at McLaren og Norris ikke hadde noen god sak.

– Reglene er veldig klare der. Forbikjøringen skjedde utenfor banen, sa Horner.

Formel 1-sirkusets lengssittende teamsjef mener Norris var i faresonen i flere situasjoner, og poengterer at de var i en tynntråd for en fem-sekunder for andre situasjoner.

– De kunne fått straff for å flytte seg under innbremsing i første sving, og de kunne like gjerne fått det for å bryte banegrensene. Til syvende og sist har de ingenting å klage på.

Powered by Labrador CMS