Lance Stroll overrasket i fredagens kvalifsering.

Formel 1, Sao Paulo Grand Prix: 

Aston Martin slo tilbake i spesiell kvalifisering

Det er kanskje Max Verstappen som starter søndagens São Paulo Grand Prix fra pole position, men på andre rad finner vi en overraskelse.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Denne helgen besøker Formel 1-sirkuset Brasil for Sao Paulos Grand Prix. Her arrangeres også årets siste sprintløp, og derfor ble kvalifiseringen som setter startgriden for søndagens Grand Prix-løp kjørt allerede fredag kveld. 

Når alt skulle avgjøres om de fremste posisjonene hadde man kun tid til å kjøre en runde, for regnet var på vei. I det ene forsøket var det Max Verstappen som var raskest av alle, og han tok følgelig sin 11. pole position for sesongen. Ved siden av han på første rad vil vi på søndag finne Charles Leclerc som ble nummer to fredag kveld.

Aston Martin slo tilbake

São Paulo GP, kvalifisering

  1. Max Verstappen, Red Bull
  2. Charles Leclerc, Ferrari
  3. Lance Stroll, Aston Martin
  4. Fernando Alonso, Aston Martin
  5. Lewis Hamilton, Mercedes
  6. George Russell, Mercedes
  7. Lando Norris, McLaren
  8. Carlos Sainz, Ferrari
  9. Sergio Perez, Red Bull
  10. Oscar Piastri, McLaren

Q2

11. Nico Hulkenberg, Haas

12. Esteban Ocon, Alpine

13. Pierre Gasly, Alpine

14. Kevin Magnussen, Haas

15. Alexander Albon, Williams

Q1

16. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

17. Daniel Ricciardo, AlphaTauri

18. Valtteri Bottas, Alfa Romeo

19. Logan Sargeant, Williams

20. Zhou Guanyu, Alfa Romeo

På andre rad finner vi litt andre navn enn forventet, nemlig Aston Martins Lance Stroll og Fernando Alonso. Aston Martin sendte ut sine førere først i rekken, og det ga god avkasting for det britiske teamet.  

– Bilen føltes bra gjennom kvalifiseringen. Q3 var veldig vanskelig, runden min var ganske dårlig men jeg tror forholdene endret seg ganske mye. Jeg låste hjulene og misset tangeringspunktet noen ganger med til slutt var det bra nok for topp tre som er et fantastisk resultat, sa Stroll.

Aston Martin hadde en solid start på sesongen, men den siste perioden har vært tøff. Blant annet har de måttet se McLaren passere de i konstruktørmesterskapet.

– Det har vært vanskelig de sist helgene. Vi hadde et godt løp i Austin men noen få dager senere i Mexico var det en veldig tøff helg så i dag var en fantastisk dag, fortsatte kanadieren.

Nedtur for Ricciardo

For når skyene som lenge hadde ligget i horisonten var det som å skru av en bryter. Det ble helt mørkt, regnet høljet ned og det tok ikke lang tid for kvalifiseringen ble rødflagget og avsluttet. 

– Det er en av de rareste kvalifiseringene jeg har kommentert noen gang tror jeg, sa Viaplays Stein Pettersen.

Daniel Ricciardo imponerte stort med fjerdeplass i kvalifiseringen til forrige helgs Mexico grand Prix, men denne gangen ble det en nedtur. 34-åringen ble kun nummer 17 og han måtte følgelig parkere bilen før Q2 kom i gang. Han ble også slått av Yuki Tsunoda, men det er likevel en liten trøst for Ricciardo at også japaneren røk ut etter det første kvalifiseringspasset.

George Russell, Esteban Ocon og Pierre Gasly er alle kalt inn til dommerne etter kvalifiseringen. De etterforskes for å ha hindret andre førere, og kan potensielt sett falle nedover på resultatlisten.

Lørdag er det en egen sprintkvalifiseringen 15:00 før sesongens siste sprintløp ruller i gang 19:30. Søndagens Grand Prix-løp, hvor altså Lando Norris starter i pole position, starter 18:00.

Powered by Labrador CMS