VM-lederen skal herme etter konkurrenten for å vinne

Foto: Doha Stadium Plus Qatar Foto: Doha Stadium Plus Qatar

Maverick Viñales (22) nøyer seg ikke med å pugge til prøven på egenhånd.

Det kom som lyn fra klar himmel da roadracing-legenden og daværende VM-leder Valentino Rossi kjørte ut helt på tampen i det franske GP-løpet i MotoGP for snart to uker siden, i tett og spennende fight med lagkamerat i Yahama, Maverick Viñales.

Det spanske stjerneskuddet har tatt MotoGP-sesongen med storm og sikret sin tredje seier av fem mulige, og feilen fra Rossi var en gavepakke for Viñales i VM-sammendraget hvor han nå leder med 85 poeng, 17 poeng foran landsmannen Dani Pedrosa.

– Vi har utviklet sykkel bittelitt etter Le Mans, men vi har mye å lære og fremdeles forbedre kjørestilen. Den er ikke 100 prosent perfekt for Yahamaen, sier Viñales ifølge Autosport.

22-årige Viñales vet godt at han er en uerfaren mann i gamet sammenliknet med en rekke konkurrenter, og innenfor helgens GP-løp på italienske Mugello, så har Viñales taktikken klar.

– ANNONSE –

LES OGSÅ: MotoGP-eliten til Europa – nå starter sesongen for alvor

Han skal legge blåkopi på Jorge Lorenzos kjørestil på banen, hvor spanjolen har vunnet fem av de seks siste løpene på Mugello.

– Jeg må kopiere kjørestilen hans, fordi han er utrolig rask. Jeg har sjekket ut mange av løpene, og han er alltid i front. Vi har gode dataer fra ham, sier VM-lederen om Ducati-fører Lorenzo.

Han forstår at han må se hva de rutinerte gutta får til i sporet for å skaffe seg et best mulig utgangspunkt for å holde på ledelsen han har opparbeidet seg.

– Vi må lære og prøve å få til linjene hans, samtidig som vi må sette opp sykkelen bra. Det er utrolig viktig denne helgen å være sterk, få til en god kvalifiseringen og pushe i de første rundene. Vi ligger godt an nå, vi er utrolig motiverte, kjenner sykkelen godt og kan bli veldig sterke her, er 22-åringens varselskudd foran helgens MotoGP-løp i Italia.

Helgens GP-løp har fått en spesiell oppladning etter at livet til tidligere verdensmester Nicky Hayden ikke stod til å redde i forbindelse med sykkelulykken han var utfor i nettopp Italia for to uker tilbake. Etter fem dager i koma sovnet Hayden inn, 35 år gammel, og helgens løp vil naturlig nok bli preget av bortgangen til en av de større motorsykkelprofilene i verden.

LES OGSÅ: MotoGP-mester døde av hodeskadene etter sykkelulykke