VG-lista engasjerer – men spesielt én fører er skuffet over plasseringen

  DEL

  Skulle Stian Paulsen vært plassert høyere enn 24. plass av 58 førere?

  Å rangere folk, uansett hva det er, er som å stupe inn i et vepsebol med øyne og munn åpne. Og dette var også VG og journalist Ole Kristian Strøm klar over da de satte sammen motorsportens Wall of Fame (krever innlogging) tidligere denne uka, bestående av 58 gutter og jenter i ulike motorsportgrener på ulike nivåer.

  For mange førere var det en stor positiv overraskelse i det hele tatt å komme på lista, og på sosiale medier bugner det av screenshots fra førere i ulike motorgrener, enten det være seg to eller fire hjul, på land, snø – eller på vann – og det å havne på en slik liste er ikke minst en god fjær i hatten overfor sponsorer, samarbeidspartnere og supportere.

  «David mot Goliat»

  Likevel vil aldri samtlige være enige i lista, enten det er lesere eller utøverne selv. Parc Fermé har selv fått mange henvendelser på «Hvorfor akkurat 58 utøvere» og «Oliver Solberg er vel i realiteten svensk – han burde kanskje ikke vært på lista» og «Hva i huleste gjør NN og NN på denne lista».

  Få har gitt negativt uttrykk offentlig, men én har tatt mot til seg og skulle sett seg høyere opp på lista. Stian Paulsen, Fredrikstad-gutten som har kjørt racing i utlandet i en årrekke, ble plassert som nummer 24, og føler selv han skulle vært høyere opp på rankingen. I VGs begrunnelse heter det «Østfoldingen er en David i kamp mot mange Goliat’er. Til tross for minimale ressurser klarer han å hevde seg brukbart.»

  - ANNONSE -

  Stian Paulsen presiserer i sitt innlegg hvordan han blant annet reiser Europa rundt alene i sin Mercedes Sprinter, og at han håpet at VG tolket det dithen at han hevder seg mer enn «brukbart». (Foto: Privat)

  Ironisk overfor avisen

  Det er spesielt den siste strofa Paulsen reagerer på, hvor han i sitt innlegg ramser opp sine prestasjoner i merkecupene han har kjørt ute i Europa, samt hvilke ambisjoner han nå har i den internasjonale TCR-serien med sin Seat.

  – Med totalt 23 internasjonale løps-seire i tøffe mesterskap, og resultatene i TCR vil komme, og med dette reiser jeg Europa rundt alene i min Sprinter og gjør alt helt selv. Takk til VG som forstår at dette er OK, eller «brukbart», som de selv skriver, skriver Paulsen i sitt innlegg.

  Med denne ironiske undertonen hadde Paulsen sett at han kom seg høyere opp på listen, hvor blant annet ETCC-gullet i 2012, og 2. og 3. plassene sammenlagt i SEAT Eurocup de to siste sesongene er presisert som hans årlige bragder.

  Stor interesse på VG+

  Journalisten bak rangeringen, Ole Kristian Strøm, er klar på at han har sansen for Stian Paulsen og understreker at han syns han biter godt fra seg.

  – Stian er en av de jeg er mest imponert over, fordi han er en av dem som gir mest av seg selv for å satse på internasjonal racing. Han klarer å hevde seg bra selv om han har veldig knapt med ressurser. Slikt liker vi. Men jeg synes plasseringen på listen stemmer godt med nivået og stjernestatusen, forteller Strøm til Parc Fermé, og legger til:

  – Om jeg angrer på noe? Det finnes jo ingen fasitsvar, det er helt subjektivt.

  VG-journalist Ole Kristian Strøm. (Foto: VG)

  Han kan bekrefte at engasjementet rundt listen har vært enorm, også tatt i betraktning at den ligger bak VGs betalingsmur VG+. Faktisk danker denne ut mange andre sportssaker som riksavisen velger å ta ekstra betalt for å kunne lese. Strøm håper også at listen gir en ekstra boost for både dem som er på listen, og dem som en dag drømmer om å havne på en tilsvarende liste.

  – Det er en av sportssakene på VG+ som det har vært størst interesse for i 2017. Mange synes tydeligvis det var en god idé, men naturlig nok er det mange som ikke er helt enig i rangeringen. Men det er gøy å ha gjort noe som ingen har gjort før. Håper det gir inspirasjon for norsk motorsport på fire og to hjul, til vanns og på snø.

  For ordens skyld: Parc Fermé er en av flere kilder som er blitt kontaktet for innspill til utøvere som bør med på listen, men har ikke hatt direkte innvirkning i hvilken rangering de skulle ende opp på.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here