MotoGP-eliten til Europa – nå starter sesongen for alvor


  DEL
  Foto: Red Bull Content Pool
  Foto: Red Bull Content Pool

  Duket for en real spansk åpning på MotoGP-sirkuset fra og med denne helgen.

  Åpningsløpene i MotoGP, i henholdsvis Qatar, Argentina og USA har skapt spennende dimensjoner i starten av sesongen, men det er først når de neste 11 Europa-løpene tilbakelegges at vi får en pekepinn på hvem som stikker seg ut i mengden i år.

  Det tror i alle fall kommentator og MotoGP-ekspert Stein Rømmerud. Det spanske stjerneskuddet Maverick Viñales åpnet fenomenalt med to seire på rad, mens regjerende verdensmester Marq Marquez fikk snudd den dårlige trenden med seier i USA, etter avkjøringen i Argentina og 4. plassen i Qatar.

  LES OGSÅ: Denne VM-serien har intens racing nesten hele tiden på banen

  Midt oppi dette er det den italienske veteranen Valentino Rossi som har vaket i tetsjiktet og i skrivende stund tatt ledelsen i VM.

  – Dette blir en spennende seanse. Det er først nå når de kommer til Europa at sesongen pleier å sette seg litt. Det er nå sesongen begynner for alvor. Det er jevnt i toppen, og vi skal være forsiktig med å trekke konklusjoner fra de tre første løpene, sier Rømmerud til Parc Fermé.

  - ANNONSE -

  Foto: Viasat
  Foto: Viasat

  Han peker spesielt på Viñales, som feilet i USA etter en strålende åpning med to seire på to forsøk i Qatar og Argentina.

  – Han taklet nok ikke presset helt der, og det er første gang vi ser tegn på litt nervøsitet. Kanskje har alvoret begynt å synke inn litt hos ham nå, sier kommentatoren.

  MotoGP er som kjent stort i Spania, og det landet som kanskje har den største interessen for denne serien, isolert sett. Og løpet på den spanske Jerez-banen vil kunne tiltrekke seg så mye om 250.000 mennesker denne helgen.

  – Rekorden her er på 300.000. Det er ett av de største eventene i Europa uansett idrett, sier Rømmerud.

  LES OGSÅ: Verdensmesteren hodestups ut av tetstriden etter få runder

  Løpet har også tradisjoner for at en spanjol inntar toppen på pallen denne helgen. Rossi er jokeren av sjåførene uten spansk pass, men selv om det har skilt seg ut en trio i topp etter de første løpene, så finnes det et ess til i ermet å trekke ut.

  – Dani Pedrosa er lett å glemme i mengden her. Han har kjemperutine på banene og har vært raskest på de første treningene. Han har vært på pallen i ni av de 10 løpene han har kjørt MotoGP her, og har to seire fra 2008 og 2013. Han ser ut til å være i form, så han skal vi ikke glemme, konstaterer MotoGP-eksperten.

  Foto: Red Bull Content Pool
  Foto: Red Bull Content Pool