Ungdommene strutter av selvtillit etter gjennomført talentkonkurranse

Emil Heyerdahl, Theodor Olsen, Marcus Påverud, Marius Bermingrud og Guro Majormoen. (Foto: Norges Bilsportforbund)

Én skiller seg ut blant deltakerne internt, men først og fremst er samtlige deltakere godt fornøyd med egen innsats da «Bilsporttalentet 2017» ble gjennomført.

Onsdag og torsdag ble ett av årets høydepunkt og spenningsmomenter for unge talenter gjennomført i tradisjon tro på Vålerbanen, og med det yngste deltakerfeltet noen sinne skulle de i gjennom klassiske utfordringer som både biler og karter, medieutfordring og ikke minst den beryktede fysiske testen.

LES OGSÅ: Bilsporttalentet 2017: Snittalder på 17 år – ingen rallyførere med

Vel gjennomført av samtlige deltakere, men det er først under den årlige premiegallaen i regi av Norges Bilsportforbund at vinneren blir kåret.

– Hvert år er det svært spennende å møte finaledeltagerne. De kommer fra forskjellige miljøer og med ulik bakgrunn. De har også erfaring fra forskjellige grener innen bilsporten. Det er veldig morsomt å få jobbe med så dedikerte unge utøvere, og det skal ikke stikkes under en stol at juryen har en vanskelig jobb. Årets finalister var uhyre jevne, og de holdt et svært høyt nivå, sier Bilsportforbundets sportssjef Holm Jacob Matheson i en pressemelding.

I år står kandidatene mellom Guro Majormoen, Emil Heyerdahl, Marcus Påverud, Marius Bermingrud og Theodor Olsen.

– ANNONSE –

Hva tenker så deltakerne om to knalltøffe dager på Vålerbanen? Vi ga dem tre enkle spørsmål:

1) Hvilken øvelse følte du at du leverte best på?
2) Vinner du Bilsporttalentet 2017?
3) Hvis ikke du skulle vinne – hvem (tror du) vinner i så fall?

Marcus Påverud (17), racingfører

1) Jeg følte jeg leverte best på kjøringen med Speedcar. På Speedcar følte jeg at jeg fikk en fin flyt og en god rytme i bilen og føler jeg mestret den bra.
2) Det er vanskelig å si, men jeg føler jeg har en god sjans til å kunne vinne. Jeg ga alt jeg hadde på alle øvelser så vi får se hva det holder til.
3) Alle ga alt det de hadde og det var et høyt og jevnt nivå i år, så det er vanskelig å plukke ut én. Men om ikke jeg skulle vinne tror jeg Theodor Olsen tar seieren.

Guro Majormoen (17), gokart- og rallycrossfører

1) Jeg følte jeg leverte best på gokartøvelsen, i og med at det er det jeg har kjørt siden jeg var liten.
2) Jeg håper på det.
3) Det er veldig vanskelig å si, men hvis jeg skulle valgt en tror jeg kanskje Theodor vinner. Men alle var veldig gode og kjørte bra hele tiden.

Emil Heyerdahl (15), gokartfører

1) Jeg følte meg veldig bra på gokartkjøringa og den fysiske testen. Jeg hadde jo aldri kjørt på grus, og heller ikke med H-gir.. Det var mye nytt, men alt i alt gikk det veldig bra.
2) Jeg håper selvfølgelig det, men det er mange gode piloter som vil akkurat samme. Men jeg gjorde mitt beste og følte meg veldig bra, så da er det bare å håpe på det beste.
3) Det er mange gode talenter, men den som har stikket seg mest ut tror jeg Theodor Olsen. Han kan være en en stor kandidat.

Theodor Olsen (18), racingfører

1) Jeg følte at jeg leverte best i den fysiske testen og Shortcar.
2) Det gjenstår å se men jeg har jo selvfølgelig ett stort håp om det.
3) Hvis jeg ikke vinner så tror jeg faktisk på Marius Bermingrud.

Marius Bermingrud (18), rallycrossfører

1) Jeg følte at jeg leverte absolutt best på speedcar.. Det er jo også her jeg hadde best forutsetninger sammenlignet med de andre som kommer fra asfalt.
2 og 3) Det er helt umulig å si om jeg vinner, eller eventuelt hvem som gjør det. Juryen avsluttet med å si at det var et ekstremt høyt nivå på samtlige, og ingen datt av lasset på noen øvelser.

TV Media Produksjon AS og Injection hadde live-sendinger på Facebook gjennom hele dagen. Under kan du få et gjensyn med to av de største høydepunktene på godt og vondt for deltakerne torsdag formiddag:

Den fysiske testen

Speedcar-kjøring