Uhøytidelig kåring – hvem av disse er den største medieyndlingen?

  DEL
  (Foto: RallyX Nordic)

  Vi har plukket ut tre førere vi mener har markert seg i en ekstraordinær retning i media i 2018.

  Etter å ha vært etablert i snart to år, tenkte vi det var på tide at vi også kommer med våre kåringer. Det nærmer seg slutten på 2018, og da er det på tide telle opp og se litt tilbake på året som har gått.

  I den forbindelse har vi også plukket ut tre utøvere vi mener har stukket seg ut i en ekstraordinær retning sett fra et medieståsted denne sesongen. Dog er det opp til dere lesere å avgjøre hvem som er deres mediefavoritt av de tre nominerte vi har plukket ut.

  Målet vårt med en slik kåring er enkelt og greit å sette fokus på hvilke kvaliteter vi mener utøverne har vist mediamessig. Her er kombinasjonen av det vi tolker som purekte engasjement og kjærlighet for sporten, ærlighet og troverdighet i det man uttaler seg om, og gjerne en særegenhet i måten man framstiller seg i media på, som vi har lagt vekt på.

  Og premien? Nei, der har vi ikke mye å stille opp med – men om denne oppmerksomheten tas godt imot av både utøvere og lesere som stemmer, så skal vi ikke se bort ifra at vi legger enda litt mer status og premiering rundt denne uhøytidelige kåringen neste år.

  Mange norske bilsportutøvere er svært godt likt blant mediene, men vi har i denne sammenheng begrenset oss til tre utøvere om hvem som skal kåres til medieyndlingen i 2018. Herifra er det opp til deg hvem du mener fortjener en ekstra oppmerksomhet for innsatsen man leverer i media. Avstemming skjer nederst i saken.

  - ANNONSE -

  Mads Østberg, 31 år, rally

  Mads Østberg. (Foto: Citroën Racing/@World)

  I tillegg til å ha tent et nytt lys i karrieren som toppfører i Rally-VM denne sesongen, så er Østberg kjent som en fyr man sperrer øynene ekstra opp for i målintervjuene. Han sparer ikke på kruttet når han føler han må, og om humøret er i det lune slaget så er han garantist for ett og annet gullkorn.

  Selv har han uttalt at flere av VM-førerne framstår som forhåndsprogrammerte og altfor politisk korrekte i mediesammenheng, mens han selv ikke er redd for å være «klassens klovn», å drite seg litt ut når det passer, eller si det han oppriktig mener – uansett hvem det måtte gå på bekostning av. Fra et journalistperspektiv er også Østberg svært tilgjengelig for media ut ifra den internasjonale posisjonen han er i, noe som også verdsettes høyt blant journalister og medier.

  De fleste ville kanskje trengt en hel kveld eller en hel dag på å summe seg når man får beskjed om at man har mistet jobben. Mads, derimot, var tilgjengelig for en åpen og ærlig prat kort tid etter at Citroëns teamsjef ringte ham for å fortelle at han ikke har noen WRC-bil å kjøre med i 2019.

  Sivert Svardal, 18 år, rallycross

  Sivert Svardal. (Foto: Simen Næss Hagen)

  Sørlendingen er ikke kanskje den mest etablerte internasjonale bilsportutøveren vi har i Norge, men de som så gledesscenene under EM-finalen i Höljes, fikk stiftet bekjentskap med en energibunt av dimensjoner. Å kunne kalle seg selv en europamester i en alder av 18 år, foran titusenvis av tilskuere hvor man har kjørt med følelsene og nervene utenpå kroppen, det framkaller enorme energimengder som tar seg svært godt ut i media.

  Det som gjør at vi velger å nominere Svardal er ikke bare på bakgrunn av Höljes-scenene. En måned senere kom den svært nedslående beskjeden fra FIA: Bensinprøven fra Höljes viste spor av ulovlig bensin, og Svardal ble disket på flekken og mistet EM-gullet. 18-åringen tok den knusende beskjeden med full aksept, uten forsøk på unnskyldninger, bortforklaringer eller annen aggresjon. Han var også tilgjengelig umiddelbart for å snakke om det som hadde skjedd til tross for at tidenes høydepunkt i karrieren plutselig ble til tidenes nedtur.

  Oliver Solberg, 17 år, rally og rallycross

  Oliver Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

  Han er født med de riktige mediagenene, men han har også klart å forvalte de på en god måte. Oliver Solberg har gått fra pimært å bli sett på som sønnen til Petter til å dyrke sin egen profil i media uten at vi er nødt til å knytte ham til faren. Han har blitt relativt voksen samtidig som han har en sjarm og utstråling som viser at det fremdeles bor en liten guttunge i han.

  17-åringen har gjort seg så populær blant fans, media og sponsorer at det til og ble etableres en egen dokumentarfilm om han som vises på kino i februar. Ved siden av dette så spiller også Oliver på følelser og dønn ærlighet i de fleste løps- og intervjusituasjoner. Fra å vise fingeren til Thomas Bryntesson til å legge seg paddeflat like etterpå, til å snakke åpenhjertig om hvor viktig det har vært for ham å jobbe med sitt eget hode – det illustrerer den store medierekkevidden som Solberg sitterpå. I tillegg er Oliver Solberg som oftest veldig tilgjengelig for media og håndterer stort sett de aller fleste mediehenvendelser helt på egenhånd.

  Hvem vil du gi din stemme til?

  Hvem av disse tre er din mediayndling for 2018?
  Mads Østberg
  Sivert Svardal
  Oliver Solberg

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here