Tror simracing kan bli en OL-gren i framtiden

Skjermbilde fra DiRT Rally 2.0 der vi tester Andreas Bakkerud sin Audi S1 EKS på Höljesbanen.

– Er du god i et rallyspill, så er du gjerne god til å kjøre en ekte bil også.

Det sier Frank Sagnier, administrerende direktør i produksjonsselskapet Codemasters, i et intervju med Motorsport.tv.

Det er stor interesse rundt deres nye spill DiRT Rally 2.0, hvor ett av hovedfokuset er å få tilbake den simulerende kjørefølelsen, etter at DiRT 4 ble en større flopp etter mer fokus på den ordinære underholdningsspilleren.

Nå har de fokusert seg inn mot målgruppen for de som liker ekte simracing, hvor kravet til reell kjørefølelse står over alt annet.

I tillegg til DiRT Rally er også Codemasters selskapet bak til populære Formel 1-spillene, som er blitt en offisiell partner for e-sport-serien innenfor Formel 1.

Sagnier håper og tror derfor at e-sport en dag kan bli innlemmet som en offisiell OL-gren grunnet prestisjen og nivået bak de beste simracerne.

– ANNONSE –

Codemasters-sjef Frank Sagnier. (Foto: Motorsport.tv)

– Jeg håper, selv om det kan ta noen år, at e-sport blir en egen olympisk kategori. Det er ingen grunn til at det ikke skal være det, sier Sagnier.

Han mener e-sport innenfor simracing, uavhengig av hva slags kjøredisiplin det er snakk om, legger et helt annen grunnlag innenfor bilkjøring enn andre e-sport-kategorier.

– Du kan faktisk gå fra gamingen og bli en god racerfører. Det ser du ikke i så mange andre e-sportkategorier. Er du god i et rallyspill, så er du god nok til å kjøre en bil. Men du trenger ikke være en god fotballspiller for å være god i et fotballspill.

– Også koster det heller ikke så mye å kjøre fra ditt eget soverom enn det det gjør å kjøpe seg en ordentlig bil. Dette er en ny måte å finne talenter på, noe vi ser store team også gjør nå, sier Sagnier.