Sportssjefen i ekstase på bilsportens vegne etter å ha sett «Born2Drive»

(Foto: Fenomen TV Film og Scene)

Det spås at filmen om Oliver Solberg kan skape en ny folkeinteresse for bilsport. Sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen, sitter med en god følelse etter å ha sett hele filmen.

I sin kraft av å være en profilert Formel 1-kommentator, så er også Atle Gulbrandsen selv delaktig i den mye omtalte «Born2Drive»-filmen om Oliver Solberg, der han og Viasport-makker Thomas Schie ble leid inn for å være norske kommentatorstemmer i de sportslige sekvensene.

Utover dette hadde ikke Gulbrandsen sett resten av filmen, ei eller var han tilstede under førpremieren forrige uke, slik at fredagens kinopremiere ble hans første mulighet til å se totalproduktet.

– Kan man lage en god dokumentarfilm om en som prøver å bli nordisk mester i rallycross? Svaret på det er er et ubetinget ja, innleder Atle Gulbrandsen om sin personlige vurdering av filmen på sine egne Facebook-sider.

Atle Gulbrandsen, sportssjef i Norges Bilsportforbund og medvirkende som norsk kommentator under rallycrossekvensene. (Foto: Simen Næss Hagen)

– «Human touch» hele veien

Filmen har fått blandet kritikk, men for det meste en terning med fem øyne på. Men Dagbladet er nede på en firer, og NRK P3s filmpoliti drister seg ned til en treer da de ikke har kjøpt troverdigheten 100 prosent i filmen.

Fra sitt ståsted mener Gulbrandsen derimot at «Born2Drive» gjenspeiler motorsporten – og først og fremst familien Solberg – på en særdeles troverdig og ekte måte, som gir det motorsportnøytrale publikum et helt annet inntrykk av bilsporten, med tanke på hvordan denne filmen viser fram sporten og miljøet på en annen måte enn hva folk flest kanskje er vant til.

– ANNONSE –

– Hele familien Solberg byr på seg selv, og viser seg fra en sympatisk og varm side. Det er «human touch» hele veien, og Oliver har i hvert fall fått to nye fans i dag, konstaterer Gulbrandsen, og sikter til sine to døtre som ikke har den samme motorsportinteressen som sin far.

– Det er nok av bilstoff i mediene som kan gi inntrykk av at bilsport er noe harry, bakstreversk og useriøse greier. Vi som driver med bilsport vet at sannheten er en helt annen. Dette er en av de mest sofistikerte, høyteknologiske, glamorøse, moderne og krevende idrettene som finnes. Jeg synes Born2Drive får frem det på en god måte, skriver han videre.

Setter pris på toppidrettsfokuset

I tillegg er Gulbrandsen glad for at man får en toppidrettsvinkling på det å utøve bilsport. Og selv om Oliver er vokst opp i gode motorsportkår med det meste lagt til rette for å bli en dyktig bilsportutøver, så er sportssjefen også svært glad for at filmen får fram hvor mye innsats, egenarbeid og lidenskap som Oliver selv legger ned for å bli best.

– På racingskolen i Frankrike får seerne en forståelse av at bilsport er toppidrett, på VM-rundene til pappa Petter får seerne en forståelse av at bilsport er big business og jeg tror alle i kinosalen forstår at det å kjøre billøp er noe av det morsomste man kan gjøre, sier Gulbrandsen.