Sølv i bilsportens «Mesternes mester» for Petter Solberg

  DEL
  David Coulthard og Petter Solberg under premieutdelingen i forbindelse med Race of Champions i Saudi-Arabia. (Foto: Race of Champions)

  To store bilsportlegender, David Coulthard (46) og Petter Solberg (43), viste at «de gamle er eldst» da Race of Champions skulle avgjøres.

  I mellomtiden hadde Petter Solberg fått lagkamerat Johan Kristoffersson som hindring i semifinalen. Og for dem som fulgte med på fredagens nasjonscup i Race of Champions i Saudi-Arabia, så var det Kristoffersson som der slo sin egen teamkompis og teameier fra Rallycross-VM.

  I semifinalen i den individuelle konkurransen, og sånn sett hovedkonkurransen, var det duket for revansje mellom Volkswagen-profilene. Og denne gangen skulle ikke 43-åringen la seiersmuligheten gå fra seg, hvor han til slutt tok Kristoffersson med et snaut sekund.

  LES OGSÅ: Petter røk mot F1-legende i semifinalen i Race of Champions

  Dermed var finaleplassen sikret, og på andre siden av barrieren stod den skotske F1-legenden David Coulthard. Skotten har riktignok aldri tatt VM-gull i Formel 1, men var fast innslag i 15 sesonger for henholdsvis Williams, McLaren og Red Bull.

  – Det er finale nå, eller? Dette var semi altså? Det visst jeg ikke. Jeg og Coulthard? Å helvete, kunne vi høre Solberg si da han skjønte at finaleplassen var et faktum.

  - ANNONSE -

  Men her kom nordmannen dessverre til kort mot skotten. Finalen ble kjørt som «best av tre», hvor David Coulthard tok Solberg med seks tideler i hver sin NASCAR-doning. Solberg måtte vinne neste runde for å ha sjans på å ta hjem seieren i år.

  I den andre runden i Vuhl-bilene var det maktdemonstrasjon fra Coulthard som tok Solberg med 1,6 sekunder. Dermed måtte nordmannen nøye seg med en sterk sølvmedalje i årets Race of Champions.

  Og det skulle ikke stå på lovordene fra Solberg i retning Coulthard i TV-intervjuet like etterpå.

  – Det var utrolig kult å kjøre mot deg. Denne muligheten har jeg ventet på, og greit – du slo meg, du er god i dette og jeg er stolt av å kunne kjøre mot deg. Du kjørt veldig bra, en velfortjent seier, sa Solberg etter å ha gitt Coulthard en hand-shake og klem som takk for god duell.

  Dette var forøvrig Petters første finale i Race of Champions.