Parc Fermé AS er stiftet og vi fikk innvilget medlemsskap i Fagpressen


  DEL
  (Foto: Mats Slaastad Birkelund)

  Nå er denne sjappa gått fra «bare» lek og moro til fullt alvor.

  For den første dagen i mars måned blir sånn sett viktig merkedag for Parc Fermé. Vi har akkurat fått bekreftet registreringen i foretaksregisteret, og med det er altså Parc Fermé AS stiftet.

  Nå er det ikke lengre enkeltpersonsforetaket til redaktøren som drifter nettsiden, men nå er det skilt ut som et eget aksjeselskap med en innskutt egenkapital på 30.000 kroner.

  Styreleder og eneeier foreløpig er – naturlig nok – Simen Næss Hagen, altså undertegnede som skriver denne saken. Å danne et AS slik er bare en formalitet, men det markerer likevel skillet og starten på noe dønn seriøst.

  Ikke at vi ikke har forsøkt å drifte dette nettstedet på en seriøs og god måte, men dette tiltaket hadde vi ikke satt igang hadde det vært for den fantastiske responsen det er fra dere lesere etter at vi etablerte «Paddock Pass» som et abonnementstjeneste 21. januar i år.

  Snart 1000 ulike ordre er allerede bestilt, jevnt fordelt i både årsabonnement, månedsabonnement og kjøp av enkeltsaker. Dette er fortsatt nytt og relativt uprøvd, og vi har én spesifikk bug som våre utviklere fortsatt må løse – men vi setter svært stor pris på både engasjementet og støtten for at vi valgte denne veien.

  - ANNONSE -

  I motsetning til alle andre avismedier, som har banet opp den upopulære abonnementsveien de siste fem årene, så er det både aksept og støtte og ingen nevneverdig misnøye sammenliknet med hva som har vært før. Den holdningsendringen drar vi godt nytte av, samtidig som vi slår oss på brystet over å kanskje ha «tidenes enkleste» måte å kunne kjøpe tilgang til digitalt journalistisk innhold på.

  Med abonnemenstinntektene så langt har vi turt så smått å kunne investere på en annen måte enn tidligere. Ikke bare er det frigjorte midler til aksjekapital, men vi har også begynt å smått å leie inn eksterne ressurser, det er planlagt en tre ukers reportasjetur til USA for å plukke svært gode og eksklusive saker vi vet norske bilsportinteresserte vil sette stor pris på at vi dekker på nært hold.

  Rally Sweden 2019: SS4 – Röjden 1. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

  Til slutt vil vi også kunngjøre prikken over i-en på at Parc Fermé AS er blitt en seriøs mediebedrift. Vi har fått innvilget medlemsskap i «Fagpressen», som gjør at vi nå er tilknyttet Norsk Presseforbund – som gir oss både gode fordeler og rettigheter, og ikke minst viktige forpliktelser. Dette er først og fremst en stor anerkjennelse for måten Parc Fermé er blitt driftet på, ved siden av den enormt gode responsen vi har surfet på i litt over to år. I tillegg har også undertegnede fått innvilget medlemsskap i Norske sportsjournalisters forbund på vegne av rollen som redaktør og journalist i Parc Fermé.

  Hva blir veien videre? Joda, ambisjonene er store i takt med at vi håper vi har langt igjen til taket på abonnenter. Vi håper i løpet av året at det blir enda mer frigjorte midler til å kunne bruke flere journalister på både innkalling og fast basis. Målet er jo at flere kan leve av dette, for da kan vi garantere at produktet bare blir enda bedre.

  Igjen, takk for god respons – og takk for at dere følger med. Veien videre blir fantastisk spennende, og nå har det altså startet et nytt og spennende veiskille for oss.