NRK-reality vil rekruttere enda større interesse for bilsporten


  DEL
  Torfinn Borkhus og Molly Pettit er duoen som skal lede seerne igjennom realityprogrammet på NRK som kan inspirere til enda større interesse for bilsport. (Foto: NRK)

  Over nyåret har «Sjette Gir» premiere på rikskringkastingen, og det er slettes ikke umulig at dette kan være inngangsporten på en organisert bilsportsatsingen.

  Det som dog skiller det nye realitykonseptet fra ordinær bilsportkjøring er at «Sjette gir» skal ta for seg «helt vanlig folk» med «helt vanlige biler», for å se hvem av de aktuelle deltakerne som i bunn og grunn er best til å kjøre bil når det kommer til stykket.

  Gjennom åtte episoder denne vinteren blir vi kjent med en rekke ulike mennesker på tvers av både bil og personlig bakgrunn. Noen har også en link til bilsporten fra før.

  Teknikk framfor fart

  Av de to programlederne er det mange som vil dra kjensel på spesielt én person. Molly Pettit, i miljøet kjent som både WRC-reporter og kona til rallynorgesmester Anders Grøndal, skal lede seerne gjennom sammen med Torfinn Borkhus.

  – Alle deltakerne har en tanke og en drøm om at de kan ha et talent til å kjøre bil. Mange har aldri hatt muligheten til å utforske dette fordi de gjerne ikke er født inn i en motorsport-familie eller miljø, noe jeg kjenner meg igjen i, sier Pettit til Parc Fermé.

  Opptakene ble gjort i hele fjor, og det er biler i alle varianter som blir å finne på skjermen. Dog er konkurranselementene lagt opp slik at det er førerferdigheter framfor bilens egenskaper som skal fremmes.

  - ANNONSE -

  – For det første så må bilene matche hverandre så godt det lar seg gjøre, og det er tatt høyde for både årsmodell, hestekrefter og drivverk. I tillegg så er konkurransene basert mer på teknisk kjøring en fart, konstaterer Pettit.

  Selv om dette har foregått i organisert NRK-regi utenfor den velkjente bilsportarena, så er altså håpet, ifølge Pettit, at dette kan inspirere til en aktiv bilsportkarriere uavhengig av gren.

  Opptak av «Sjette Gir» tidligere i sommer. Serien har premiere på NRK 1 2. januar. (Foto: NRK)

  Springbrett

  – Jeg mener så absolutt at programmet kan være et springbrett eller en dør inn i bilsportens verden. Deltakerene får utfordret seg selv i typiske bilsport arenaer som dragrace og banekjøring. Er du god i «Sjette Gir», så er du god nok til å begynne med bilsport, sier programlederen, og legger til:

  – Mitt håp er at vi ser flere begynne med bilsport på grunn av «Sjette Gir», sier Pettit, og henviser til både deltakerne og ikke minst inspirerte seere.

  Fire av deltakerne er kanskje kjente navn fra racing-, rallycross- og bilcrossmiljøet. For både Sebastian Aarvik, Karin Elise Fossen, Liz Wessel og Mika Hætta har fra før lisens fra Norges Bilsportforbund.

  I tillegg kan det kanskje komme nye fjes inn i miljøet dette året som følge av programmet. Sesongpremieren skjer på NRK 1 onsdag 2. januar klokken 21:20.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here