Norsk 12-åring slo Formel 1-junior i prestisjefylt gokartmesterskap

Martinius Stenshorne (12) fortsetter å imponere i gokarten.

Publisert

Unggutten fra Hokksund i Buskerud har fått mange lovord kastet etter seg de siste par sesongene, og nå begynner Martinis Stenshorne virkelig å leve opp til forventingene og forhåpningene som er kommet.

Martinius Stenshorne feiret italiensk gull med en aldri så liten «dab» over målstreken. (Foto: Privat)

Denne helgen ble han italiensk mester i Mini 60-klassen. Italia blir kanskje sett på som den største gokart-nasjonen i Europa, som en generell populær destinasjon der mange unge søker seg mot middelhavslandet for å måle krefter mot jevnaldrende fra andre land.

Denne helgen hadde Martinius, som er sønn av den ikke ukjente rallyføreren Martin Stenshorne, store muligheter til å sette «check» på nok en gjev målsetning. Nemlig å vinne det prestisjefylte mesterskapet, noe han gjorde så til gangs.

(Martinius Stenshorne. Foto: Privat)

Finalehelgen ble kjørt over to løp ved Pista Salentina helt sør i Italia, og Stenshorne gikk hen og vant den første finalen. Da hovedkonkurrenten i tillegg pådro seg en fem-sekunders straff, samtidig som nordmannen vant, så var mesterskapet sikret før den siste finalen.

Drømmer selv om Formel 1

– Det var utrolig deilig. Da var det bare å kose seg i finalen, sier 12-åringen i en pressemelding.

Hovedkonkurrenten det var snakk om var ingen hvilken som helst utøver. Italienske Andrea Kimi Antonelli er blitt lagt merke til internasjonalt allerede ved at Formel 1-stallen til Mercedes har fulgt ham tett og signert ham som juniorfører.

– Formel 1 er min drøm også, sier Martinius om Antonellis situasjon.

At Antonelli vant den andre finalen, mens Stenshorne ble nummer to, hadde uansett ingen videre betydning for nordmannen. Med sammenlagtseier i Mini 60-klassen gjentok det den norske Red Bull-junioren Dennis Hauger gjorde i 2015.

– Det var spennende og gøy, og har vært det store målet hele sesongen, konkluderer Martinius.

Fra Italia til EM og VM

Søndagens løp var det siste i Mini 60 for 12-åringen, som nå skal over i klassen OK Junior. I denne klassen kjøres det både EM og VM, og det blir satsingsområdet for Stenshorne i 2019. Stenshorne fortsetter sannsynligvis å kjøre for Parolin-teamet som han har gjort i år, og de har gode resultater å vise til i OK Junior fra tidligere.

Denne helgen skal forøvrig verdensmesterskapet avholdes i svenske Kristianstad. Der stiller 15-årige Jenny Jakobsen opp som eneste nordmann.