NBF avventende til forslag om endring i motorsportforskriften


DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

Regjeringen ønsker å åpne opp for flere motorsportforbund i Norge, men Norges Bilsportforbund vil ikke si noe før de har sett høringsforslaget.

Mandag kom de første uttalelsene fra regjeringen, med stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) i spissen, om forslag til endring i den såkalte motorsportforskriften.

I denne forskriften er det nedfelt det som på folkemunne kalles «motorsportmonopolet», hvor det er Norges Bilsportforbund (NBF) og Norges Motorsportforbund (NMF) som er tildelt retten til å gjennomføre aktiviteter hva gjelder organisert trenings- og konkurransekjøring på lukket bane eller annet avsperret område.

I pressemeldingen som ble sendt ut mandag og publisert en rekke steder argumenterer stortingsrepresentant Johnsen hvorfor det vil styrke bredden og aktiviteten innenfor motorsporten dersom lovgivningen vil åpne opp for flere aktører til å arrangere aktiviteter innenfor motorsport.

– Dette vil kunne bidra til å få flere arrangementer og ikke minst lavere kostnader og priser, da det i dag er slik at NBF og NMF setter alle premissene og har enerett. Å fjerne monopolet tror jeg vil øke oppslutning om motorsporten i Norge, sier...

For å få tilgang til hele saken, må du enten kjøpe All articles 1 month access or All articles 1 year access eller enkelttilgang til saken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here