Nå skal det letes etter Norges nye «Bilsporttalent» for 2018

  DEL
  Theodor Olsen er Årets bilsporttalent 2017, her sammen med en rørt lillesøster Thea (17). (Foto: Simen Næss Hagen)

  Her er fjorårsvinnerens enkle tips til hvordan man både skal bli plukket ut – og gjøre det bra hvis du også blir blant de fem heldige.

  For det er fortsatt en lang vei til seier og 300.000 kroner selv om du skulle være så heldig å være én av fem kandidater som Norges Bilsportforbund ser for seg kan være det neste store, unge stjerneskuddet i internasjonal bilsport.

  Bilporttalentet-konkurransen henger svært høyt og er ett av de største fjærene i bilsporthatten man kan tilegne seg i ung alder, både ved å vise allsidighet og høyt sportslig nivå, i tillegg til at det gir en premieverdi på nettopp 300.000 kroner.

  Tidligere vinnere av Bilsporttalentet
  2007: Pål Varhaug
  2008: Thomas Eidjord
  2009: Marius Aasen
  2010: Andreas Bakkerud
  2011: Øystein Helgheim
  2012: Dennis Olsen
  2013: Henrik Furuseth
  2014: Thomas Bryntesson
  2015: Henrik M. Krogstad
  2016: Mads Emil Siljehaug

  Nå har altså Norges Bilsportforbund for 12. gang åpnet for søknader til den prestisjefylte talentkonkurransen for utøvere mellom 15 og 21 år. Fristen er 30. juli og selve konkurransen avholdes 19. og 20. september på Vålerbanen før vinneren kåres under den tradisjonsrike premiegallaen 1. desember.

  I fjor var det racingfører Theodor Olsen som vant, etter beintøff konkurranse fra Marcus Påverud, Marius Bermingrud, Guro Majormoen og Emil Heyerdahl. Og her har du Olsens tips til den som har klare mål og ambisjoner om både å bli trukket og også kjempe om seieren.

  – Jeg tenker at det er viktig å ha litt ekstra tempo under treninger og virkelig pushe på hver økt dersom man blir plukket ut til å være med.  Og i søknaden min var jeg først og fremst bare ærlig med mine resultater og hva mine mål er, sier Theodor Olsen til Parc Fermé.

  - ANNONSE -

  Bilsporttalentet

  En rekke førere som har gått til topps i denne gjeve kåringen har senere prestert svært godt på den internasjonale arenaen.

  I 2010 vant Andreas Bakkerud, bergenseren som nå kjører for Audis EKS-team i Rallycross-VM, med VM-bronse fra 2016 som den siste store bragden. To år senere klatret Dennis Olsen til topps, og har nå endt opp som fabrikkfører i Porsche Motorsport.

  Mads Siljehaug, vinneren av talentkonkurransen fra 2016. (Foto: Simen Næss Hagen)

  Thomas Bryntesson vant i 2014 og har kjempet helt i EM-toppen og ble nordisk mester i rallycross i fjor, og Mads Siljehaug – vinneren fra 2016 – kjører i år den prestesjefylte GT-serien Blancpain rundt omkring i Europa uten å betale ei krone.

  Fjorårets vinner Theodor Olsen satser i år på European Radical Masters i tillegg til at han har fått en rekke gratisinnhopp i USA.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here