Nå begynner Dennis Hauger å utkonkurrere de voksne gutta i europamesterskapet

(Foto: CRG Press)

Alt lå til rette for sin første EM-seier. Triumfen uteble da det gjaldt som mest, men Dennis Hauger (14) har vist «de store gutta» hvor skapet skal stå.

Under EM-runden på gokartbanen på Le Mans denne helgen viste gokart-talentet Dennis Hauger nye muskler, og kometkarrieren han gjør bak rattet har skutt ytterligere fart.

Nå er det bare EM-seieren i OK-klassen som mangler. For ikke bare vant han kvalifiseringen som gir ham pole position i de fire innledende omgangene – han vant attpåtil tre av dem, og ble nummer to i den siste omgangen.

Fikk tidsstraff

Med beste startspor i finalen lå alt til rette for en seier, men etter flere durable fighter med resten av det knalltøffe EM-feltet, mistet Hauger forspranget han hadde opparbeidet seg. Hauger måtte i stedet jage plasseringer framfor å forsvare en ledelse.

Mållinjen passerte han på en tredjeplass, men et sammenstøt i siste sving ga ham ett sekunds tidsstraff som sendte ham ned på 4. plass

– Litt skuffet er jeg på grunn av det som skjedde i finalen, det var den jeg siktet mot hele helgen. Men jeg har vist god fart i helgen, og jeg sikret bra med poeng i sammendraget, sier Dennis Hauger til Parc Fermé.

– ANNONSE –

Med 10 poeng for kvalik-seieren og 13 poeng for 14. plassen, ligger Hauger nå på en 9. plass i sammendraget, men det er bare åtte poeng opp til bronseplass, så det er med andre ord meget tett i EM om dagen.

Hauger kjører for første gang i seniorklassen, hvor aldersgrensen i år er senket til 14 år. I forkant av sesongen hadde han ikke samme porsjon erfaring som «de store gutta», som han selv kaller dem. De er gjerne 25-26 år, har kjørt i 10 år og mange av konkurrentene er meritterte med gode EM- og VM-plasseringer.

LES OGSÅ: Dennis (14) står imot presset og kjører fra de eldre gutta

(Foto: CRG Press)

Tyskland, EM og VM

Men nå viser Hauger at han også utkonkurrerer disse. Det er bare enkeltserien i EM som mangler. Utover dette kjører han i det tyske mesterskapet DKM, og i september er det VM på gang.

– Jeg føler jeg har gode muligheter i alle mesterskapene. Tidligere i år merket jeg at meg manglet en del erfaring, men jeg føler jeg har taklet overgangen godt, sier den beskjedne 14-åringen, som forstår at han tar nye utfordringer raskt på strak arm.

Det er spesielt på de tekniske banene han hevder seg godt. Og banen på franske Le Mans er av den tekniske sorten.

– I Norge er ikke banene så store i forhold til utlandet. Da jeg var liten så kjørte jeg mye på trange og tekniske baner, så jeg har nok lært mye fra det, sier Aurskog-gutten.

LES OGSÅ: 14-åringen som alle forventer skal bli Norges første F1-stjerne