Home Annen motorsport MotoGP-mester døde av hodeskadene etter sykkelulykke

MotoGP-mester døde av hodeskadene etter sykkelulykke

3
0
Foto: Markus Berger/Red Bull Content Pool
Foto: Markus Berger/Red Bull Content Pool

Nicky Hayden ble bare 35 år gammel.

Det var i forbindelse med en sykkeltrening i Italia forrige uke at Hayden ble påkjørt av en bil og pådro seg alvorlige hodeskader. Etter å ha blitt lagt i koma, ble det mandag klart at amerikanerens liv ikke stod til å redde.

35-åringen, kjent under kallenavnet «The Kentucky Kid», konkurrerte denne sesongen i Superbike World Championship og oppholdt seg i Italia i etterkant av løpet på Imola helgen før, og skulle bare ut på en vanlig trening på tråsykkel 17. mai. 

– Han ble først behandlet på stedet av medisinsk personale, og så tatt med ambulanse til et sykehus nær Rimini for øyeblikkelig behandling. Da tilstanden var stabilisert, ble han ført videre til Maurizio Bufalini-sykehuset i Cesena, het det i en pressemelding fra Haydens team, Red Bull Honda.

Mester i 2016

Mandag kom altså meldingen fra Maurizio Bufalini-sykehuset som en hel motorsportverden fryktet. Skadene var så alvorlige at Hayden aldri våknet opp.

- ANNONSE -

– Det medisinske teamet kan bekrefte at pasient Nicholas Patrick Hayden er død, etter å ha ligget til behandling siden onsdag 17. mai på intensivavdelingen, som følge av flere alvorlige skader som skjedde samme dag, heter det i meldingen fra sykehuset, ifølge Sky Sports.

Hayden kjørte MotoGP i 14 sesonger fra 2003 til 2016, før han i forkant av fjorårsesongen gikk over til Superbike-mesterskapet. Han kjørte imidlertid to MotoGP-løp også i fjor.

VM-tittelen til Hayden kom i 2006, som dermed brøt fem år lange rekken med VM-seiere til den italienske legenden Valentino Rossi.

– Hayden var en fantastisk utøver. Sympatisk, godt likt, vennlig og sjarmerende. Han tok MotoGP-tittelen i 2006 i en svært spennende sesongavslutning på Valencia, Rossi ledet mesterskapet og trengte bare en femteplass for å bli mester, men krasjet og dermed var det duket for Hayden. Nå kjørte han i Superbike-VM for Honda, men døde altså av de alvorlige skadene han pådro seg under sykkeltrening i Italia. Han vil bli savnet, sier Viasats MotoGP-ekspert Stein Rømmerud til Parc Fermé.

Mørk uke for motorsporten

Denne nyheten kommer i etterkant av en mørk uke for det internasjonale motorsportmiljøet. Forrige uke omkom kartleser Alexey Ljaduhin under en rallytest i Russland, hvor også den profilerte rallyføreren Alexey Lukyanuk og tre andre pådro seg alvorlige og moderate skader, etter at to rallybiler frontkolliderte.

Også den franske racingprofilen Sebastien Bourdais, som blant annet har to F1-sesonger bak seg, ble utsatt for en stygg ulykke i forbindelse med Indy 500-kvalifiseringen. I omlag 360 kilometer i timen mistet franskmannen kontrollen og seilet rett inn i murveggen. Bourdais pådro seg flere bruddskader – deriblant et bekkenbrudd som gjorde at han måtte opereres umiddelbart. Til tross for alvorlige skader skal han aldri ha mistet bevisstheten, og skadene skal aldri ha vært livstruende.