Kartleseren kastes bak rattet i utleiebilen under NM-åpningen

DEL
Roger Eilertsen er en gledespreder både i og utenfor rallybilen til Anders Grøndal. Her fra seier på Rally Hedemarken i 2014. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Anders ringte meg og lurte på om jeg ville gjøre en jobb denne helga.

Roger Eilertsen er etterhvert blitt et godt kjent navn i norsk rally. Han har lest for en rekke rallyførere, de siste årene mest kjent for å ha loset Sveinung Bieltvedt og Anders Grøndal inn til både seiere og gullmedaljer.

Og det er av nettopp Anders Grøndal han får en ekstra utfordring denne helgen. For etter å ha vært vant til å sitte i høyresetet de siste to tiårene, skal Eilertsen nå få sjansen til på kjøre selv under de to første NM-rundene i bakkeløp som kjøres ved grusveien parallellt med bob-bakken ved Hunderfossen.

Kommer til dekket bord

– Joda, kortversjonen er vel at Anders ringte meg og lurte på om jeg ville gjøre en jobb denne helgen. Arrangøren manglet litt deltakere, og i et spleiselag med Grøndal Bilbutikken og Transport & Anlegg ved Arnt Gustav Olsen så meldte de meg på, også for å få sikret flere deltakere på startlisten, sier Eilertsen til Parc Fermé.

Han er ikke bare god til å prate med noteblokka foran seg, for 35-åringen fra Ytre Enebakk er også kvikk i replikken når han tenker over hva han står overfor denne helgen.

– Grøndal og Olsen deler jo på kostnadene, så jeg blir en slags fabrikkfører jeg nå. Kommer til dekket bord og greier, men er ikke helt sikker på om jeg skal levere så mye varer denne helgen, humrer Eilertsen, som altså stiller til start i Grøndals Ford Fiesta R2T som først og fremst er rallybilen de er kjent for å leie ut.

- ANNONSE -

Langsiktige planer for NM i bakkeløp med olympisk smak

Overfor oss påpeker han to klare delmål med helgen; å levere bilen tilbake rallyføreren sin i så hel stand som mulig, og samtidig ha det meget gøy.

Takk fra teamet

Dette er delmål som Anders Grøndal selv bekrefter, før han skyter inn et tredje mål som Eilertsen bør oppnå:

– Han må ikke kjøre så sakte at arrangementet blir forsinket, understreker Grøndal muntert.

Drammenseren gleder seg til å se kartleseren sin få bryne seg bak rattet i hans egen bil, og han synes at Roger fortjener denne muligheten etter å ha sittet på i utallige mil som kartleser.

– Roger har gjort en solid for teamet over lengre tid nå. Så det er moro og gi han muligheten til å prøve venstrestolen. Vi synes også at arrangøren NMK Sør-Gudbrandsdal har vært skikkelig sporty og tatt over arrangementet, så de fortjener derfor så mange deltagere som mulig, sier Grøndal.

Totalt 52 biler blir å finne opp bakken ved bob-banen. Her kan du se fullstendig deltakerliste.

Anders Grøndal og Roger Eilertsen feirer en etterlengtet seier på Rally Sørland for 1,5 uke siden. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Jeg har førerkort…

Eilertsen poengeterer at han har noe erfaring bak rattet, men han kaller det heller begrenset da det er snakk om noe bilcrosskjøring 15 år tilbake i tid.

– Hvordan er ståa på førerferdighetene dine, mener du selv?

– Nei, jeg har førerkort… Det er der lista ligger, vel. Også spilte jeg vel Playstation for 10 år siden, eller noe, ler Eilertsen.

Denne seieren har Anders Grøndal ventet i 15 år på

Han utviser stor respekt for de førerferdighetene han har opplevd side om side med Grøndal og Bieltvedt, og det har gjort at han ikke nødvendigvis har kjent på noe kjøresug selv.

– De har så høyt nivå at du får en enorm respekt for de ferdighetene, som du skjønner at du ikke er i nærheten av. Og for mange år siden så bygde jeg og en kamerat en rallybil hvor planen var at vi skulle bytte på å kjøre. Men så skjønte jeg fort at han var en del flinkere enn meg til å kjøre, så da fant jeg ut at jeg hørte mest hjemme i høyrestolen, sier 35-åringen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here