Her får Ole (15) opplevd drømmen etter timer og døgn med bilspill

DEL
Foto: Norges Bilsportforbund
Foto: Norges Bilsportforbund

Fikk realisert premien etter å ha vunnet Norges Bilsportforbunds «Online Racing Cup» i fjor.

Mens mange får leve ut bilsportdrømmen i form av bilcross, gokart, crosskart, rally, rallycross eller racing, lever enda fler i denne drømmen gjennom spill- og simulatorkjøring i alle former og varianter.

Én av disse er Ole Steinbråten fra Gol. I fjor vant han «Bilsport Online Racing Cup», en konkurrense i regi av Norges Bilsportforbund, som et ledd i deres talentutviklingsprosjekt.

LES OGSÅ: Her er vårt førsteinntrykk av årets store bilspillnyhet

Lært mye av sim-kjøring

Hovedpremien i denne konkurransen, som da var simulatorbasert, var å kunne reise til Spania å prøve racingdrømmen på ekte, i samarbeid med Shortcar AS. Nå har Steinbråten fått smaken på den virkelige drømmen.

– Det var helt supert, og alt var langt over det jeg forventet. Bilen var veldig morsom å kjøre, og jeg følte absolutt at jeg hadde lært mye gjennom simulatorkjøringen på forhånd, sier Ole Steinbråten i en pressemelding mandag.

- ANNONSE -

Tok rask lærdom

Finalen i konkurransen ble avholdt under Oslo Motor Show i oktober i fjor, og under Bilsportgallaen før jul ble Steinbråten overrakt premien. Og Bilsportforbundet kan ha truffet blink med dette prosjektet, for Steinbråten bet godt ifra seg, skal vi tro «coach» og racingfører Tommy Østgaard, som overvar seansen med Shortcar-kjøring på spanske Cartagena.

– Ole er definitivt et bevis på at simulatorkjøring kan overføres til en ekte bil. Han imponerte alle som var til stede fra første stund. Han fikk 2-3 ting han skulle fokusere på i hvert pass, og hver gang gjorde han akkurat det vi var enige om. Han tok til seg tips raskt og viste stor forbedring fra et allerede imponerende nivå, sier Østgaard.

Foto: Norges Bilsportforbund
Foto: Norges Bilsportforbund

Shortcar er heller ikke bare-bare å håndtere som en fersking i virkelighetskjøring. Bilene er lette og kompakte, og det oser krefter og grep i disse doningene når de settes utfor racingbanene. Derfor står det absolutt respekt av innsatsen som Steinbråten la ned, og tilbakemeldingene han har fått.

«Mathis» lot seg imponere

Parc Fermé har tidligere skrevet om simulator-liknende spill som DiRT Rally og Gran Turismo Sport, og spill som iRacing og Projects Cars har også rykte på seg for å være relativt autentiske. I denne konkurransen var det spillet Live for Speed det var snakk om, et tradisjonsrikt spill som var tidlig ute med fokus på simulatorbasert kjøring.

Det vanker også skryt fra talenutviklingsprosjektets leder, rallylegenden Holm-Jacob Matheson.

– Ole viste at det er mulig å ta steget fra virtuell bilsport til en ekte bane på en imponerende god måte. Vi håper dette kan inspirere flere unge talenter til å prøve seg på bilsport, og håpet er at vi kan fortsette og utvikle dette prosjektet videre i årene som kommer, sier «Mathis» i pressemeldingen.

Foto: Norges Bilsportforbund
Foto: Norges Bilsportforbund