Hasteoperert etter at leggbeinene knakk tvers av

Valentino Rossi. (Foto: Red Bull Content Pool)

Uvisst om når roadracingstjernen Valentino Rossi er tilbake bak styret igjen etter en enduro-ulykke torsdag.

I forbindelse med en ulykke under en endurotrening torsdag, knakk italieneren Valentino Rossi begge leggbeinene i høyrebeinet, en såkalt «displaced fracture» som betyr at beinene på godt norsk knakk tvers av. Det er riktig nok ikke snakk om noe åpent brudd, men Rossis far Graziano skal ha fortalt til ANSA at smertene var så store at skoen måtte klippes av før sønnen kunne undersøkes nærmere.

– Valentino er ikke optimist. Han har fortalt meg at han ikke føler seg bra, skal faren ha sagt videre.

LES OGSÅ: Rossi holdt regnet og konkurrentene i sjakk i superdramatisk MotoGP-løp

38-åringen ble operert umiddelbart for skadene, og operasjonen skal ha gått fint for seg. Det melder italieneren selv fredag morgen, ifølge Autosport.

– Operasjonen fikk fint. Når jeg våknet opp i dag så følte jeg meg allerede bedre. Jeg må takke mannskapet på sykehuset Riuniti i Ancona, og framfor alt Dr. Pascarella som gjennomførte operasjonen. Jeg er lei meg for ulykken som skjedde, men nå vil jeg tilbake på sykkelen så raskt som mulig. Jeg skal gjøre mitt beste for å få det til å skje, heter det i en uttalelse fra Rossi.

– ANNONSE –

Rossi kjørte inn til en 3. plass i den forrige MotoGP-runden på Silverstone, og sammenlagt ligger roadracing-legenden på en 4. plass. Neste løp kjøres på Misano-banen i San Marino neste helg, og ifølge Autosport melder doktoren nå at Rossi må hvile mellom 30 og 40 dager før han får kjøre løp igjen.

Det betyr at han mister løpet på Misano, samt løpet på Aragon – mens det japanske GP-løpet 15. oktober absolutt er innenfor rekkevidde for italieneren.

LES OGSÅ: Sjekk den dramatiske MotoGP-avslutningen på Red Bull Ring