Glad for at det ikke stormer rundt Dennis (14) i mediene

Ingen tvil om at Dennis Hauger storkoser seg om dagen. (Foto: Arden International)

Mediefokuset blir stadig større på Dennis Hauger, men for manager Harald Huysman er det ikke mer enn det absolutt må være for 14-åringen.

– Det er helt uproblematisk. Det er ikke paparazzier og det er ikke så mange henvendelser. Og det syns vi er kjempefint, sier Harald Huysman til Parc Fermé.

I overkant av to måneder er gått siden det ble kjent at Dennis Hauger signerte for Red Bull for å bli med på deres juniorprogram, et program som har fostret fram flere Formel 1-førere opp igjennom.

Riksmedia kaster seg på

I motorsportmiljøet har Hauger blitt «hauset opp» som et stort talent de siste årene, men alder og serier han har kjørt har ikke vekket den store medieinteressen.

Etter Red Bull-signeringen har interessen hos større aktører enn lokalaviser, eller Parc Fermé for den saks skyld, vokst med blant annet TV-opptreden hos Lindmo på NRK, flere siders reportasje i VG og flere intervjuer i andre større medier på trappene.

NRK.no: Se intervjuet med Dennis Hauger her

Harald Huysman. (Foto: Rudskogen Motorfestival)

Han sammenliknes med Martin Ødegaard da han slo igjennom i Strømsgodset som 15-åring i 2014, men mediestormen er ikke på langt nær den samme.

– Det at kontrakten er stor, er én ting. Men det jeg tror media ikke har forstått enda, det er hvor stort talent vi har med å gjøre. Dennis har fremdeles mye å bevise, men alt det han har gjort så langt, fra simulatorer til formelbiler, det er ekstraordinært. Og etter signeringen så har han bare fortsatt å levere, sier Huysmann videre.

I VG torsdag kom det også fram fra Red Bull-hold hvorfor de signerte Hauger. Og det fra selveste Dr. Helmut Marko.

– Dennis har demonstrert sitt talent i gokart, både ved å vinne det tyske juniormesterskapet i fjor og ha noen imponerende opptredener i EM i år – med en god balanse av ferdighet og aggressivitet. Resultatene var ikke alltid som han ville, men han viste en stor naturlig evne til å lære, sier Marko til VG.

Christian Horner, Dennis Hauger, Helmut Marko og Harald Huysman. (Foto: Privat)

– Kunne levert som Verstappen

Selv om Huysman ikke er redd for å spre superlativer om sitt kommende stjerneskudd, så understreker han samtidig at det fremdeles er «early days».

– Det er mange fallgruver underveis. Men jeg er overbevist, og det er først og fremst på grunn av mennesketypen. Han har hele pakka. Nei, fader altså, synd at de har innført 18-årsgrensa i Formel 1 nå, humrer Huysman.

– Ja, Max Verstappen leverte greit som 17-åring?

– Nettopp, og det kunne Hauger gjort også. Og det handler om hodet hans. Enormt mye av styrken hans ligger i hodet og det mentale, sier Huysman.

Det er travle dager for Hauger. Minst én gang i uka er han på reisefot, ofte til England for å kjøre simulatortest eller Formel 4-test. Og til uka bærer det igjen til Spania for nye tester.

– Nei, det er helt fantastisk å komme innunder Red Bull-systemet nå. På Gardermoen, i passkontrollen, så sier gutta «Hei Dennis, er det til England igjen nå», sier manageren.