«Sideways» i 140 kilometer i timen med svensk rallyprofil


  DEL

  – Jag tycker inte om åka bil, sier den svenske rallylegenden Tomas «Gullabo» Jansson når han skal forsøke å lære Parc Fermé den optimale kjøreteknikken på løst underlag.

  I forbindelse med et Volkswagen-arrangement på Golsfjellet, ble Parc Fermé invitert til å prøvekjøre ulike biler ute på det islagte vannet Tisleifjorden – kjent attraksjon for isbanekjøring.

  I regi av svenske Car Events AB, hvor Tomas «Gullabo» Jansson jobber som instruktør, benyttet vi muligheten til å teste ut forbedringspotensialet man har på snø og is.

  «Gullabo» er kjent som en dyktig svensk rallyfører gjennom 80- og 90-tallet, med femteplass i Rally Finland 1997 og syvendeplass i Rally Sweden samme år som sine personlige bestenoteringer i Rally-VM.

  For at kjøreteknikken skulle være så relevant som mulig overfor bilsporten, og primært rally og rallycross, valgte vi oss ut en Volkswagen Golf R med 300 hestekrefter og firehjulsdrift.

  Hvordan mestret vi det nærmeste vi kunne komme en rallybil ute på isen? Og kom vi til å skremme vannet av den svenske rallyprofilen? Sjekk hvordan det gikk for seg i videovinduet over.

  - ANNONSE -