Fire bilsportutøvere på VGs prestisjefylte idrettskåring for 2017

(Foto: Simen Næss Hagen)

Slik forklarer riksavisen plasseringene på de norske førerne som er blant de 100 beste idrettsutøverne i Norge.

Rangeringer og kåringer er alltid synonymt med forklaringsutfordringer og store uenigheter, som alltid vil flere hevde at noen er større enn de andre og så videre.

SJEKK LISTA HER!

Fasiten fra VG i år er rallycrossfører Petter Solberg på en 36. plass, racingfører Dennis Olsen på en 42. plass, driftingfører Fredric Aasbø på en 46. plass og rallyfører Andreas Mikkelsen på en 99. plass. Til topps gikk hekkeløper Karsten Warholm, mye på grunn av hans sensasjonelle VM-gull i 400 meter hekk i sommer.

LES OGSÅ: Nå har begrepet «VG-lista» fått en ny betydning for motorinteresserte

I tillegg får leserne mulighet til å gi sine stemmer, og her er rangeringen annerledes. Dennis Olsen er helt oppe på en 12. plass her, Aasbø på en 17. plass, Petter Solberg på en 34. plass og Andreas Mikkelsen på en 46. plass, i skrivende stund. Samtlige rangeres altså høyere av leserne enn av juryen.

– ANNONSE –

I VGs jury finner vi blant annet vi Ole Kristian Strøm som har fulgt norske bilsportutøvere nasjonalt og internasjonalt i mange år.

– Generelt pleier motorsportsfolk være flinke til å stemme fram motorsportsutøvere, sier Ole Kristian Strøm til Parc Fermé.

Slik vil han forklare valget ytterligere:

– Vi har også en stjernedimensjon i denne kåringen, og Petter er uten sammenligning den største stjernen blant norske motorsporsutøvere, pluss at han vant lag-VM og også tok individuell medalje.

Dennis Olsen. (Foto: Porsche AG)

– Jeg synes at Dennis Olsen var en naturlig nummer to ut fra hans resultater og Porsche-avtalen. Samtidig er det vrient å forklare for folk flest hvor bra dette er, etter som det ikke heter EM og VM og OL som i andre sporter.

– Fredric Aasbø samler flere tilskuere enn de fleste norske sportsutøvere når han er i Norge, og det er en medvirkende årsak til at han ligger så høyt.

Andreas Mikkelsen. (Foto: Red Bull Content Pool)

– Til tross for at Andreas Mikkelsen har kjørt lite i 2017, har han jo vist hvor god han er, og med 99. plass til han og 100. plass til Northug, er det to karer som kanskje kan et voldsomt jump i 2018? Husk at Karsten Warholm gikk fra 100. til 1. plass fra 2016 til 2017. 

VM-førerne Andreas Bakkerud og Mads Østberg ble ikke funnet verdig en plass på lista i år. I tillegg har unggutter som Dennis Hauger og Oliver Solberg markert seg i år. Disse var oppe til vurdering, men ble ikke prioritert.

– Dennis Hauger lar vi foreløpig hvile til neste år. Når det gjelder Oliver Solberg, spørs det hvilket land han har tenkt å delta for. Vi tar bare med norske statsborgere, sier Strøm.