Disse bakkeløpene skulle vi gjerne sett i virkeligheten


  DEL

  Oddsen for å realisere disse løpene er vel heller høy, men hvem har sagt at det er forbudt å drømme?

  Bakkeløp er på mange måter den eneste bilsporten hvor grenene rally og rallycross møtes til dyst og direkte sammenlikning, på tvers av sjåfører og ikke minst biler.

  Og over flere tiår har vi hatt flere gode bakkeløp i Norge. Og flere av bakkeløpene er blitt kjørt ved landemerker og kjente steder rundt omkring i Norge. Vi kan for eksempel nevne VIP-veien ved Lysgårdsbakken på Lillehammer, traseen som går parallelt med bob-banen ved Hunderfossen, inngangen opp mot skiflyvningsbakken på Vikersund, veien opp til skisenteret på Norefjell – og ikke minst årets nyvinning, den over tre kilometer lange løypa oppover fjellandsbyen i Målselv ved Bardufoss.

  Ellers har bakkeløps-Norge også bydd på krevende og spektakulære traseer ved Varna-banen, og ikke minst det legendariske Festningsløpet på Kongsvinger.

  Og løpet ved fjellandsbyen i Målselv er eksempelet på at en dose kreativitet kombinert med Google Maps eller et tegnebrett, kan lage fantastiske løyper som er både spektakulært for førere, for tilskuere og for ettermælet i form av knallfotografier.

  Parc Fermé har derfor satt opp fire drømmeløyper, der kombinasjonen av landemerker og en trasé som virkelig setter føreren på prøve er prioritert. Logistikk, og ikke minst realisme, slike ting har vi ikke tatt høyde for, i frykt for å få drømmen knust før kartet er tegnet ferdig.

  - ANNONSE -

  Lysebotn – 5,6 kilometer

  «Lysebotn opp» er et begrep på rulleski. Hvorfor skal det ikke gjelde bil? Se for deg denne løypa! I lengste laget, muligens, og egner seg kanskje bedre som en ren rallyetappe. Andreas Mikkelsen har i alle fall prøvekjørt denne nedover (se video).

  Holmenkollen – 1,6 kilometer

  Hvis vi først skal drømme om noe reelt, når det kommer til logistikk og showfaktor, så mener vi at denne løypa fra Midtstubakken til skistadioon kunne blitt en klassiker. BBC Brit-reklamen ga oss blant annet en forsmak på deler av denne løypa (se video). Det er også verdt å nevne at Sverre Isachsen en dag drømmer om X-Games i rallycross inne på skistadionen.

  Trollstigen – 4,5 kilometer

  Ken Block vil like denne ideen. Ideen til bakkeløp her har han faktisk selv tatt til orde som et punkt på bucketlista si. I motsetning til Lysebotn så vil denne traseen også by på gode fartsmuligheter. Men smalt – det er det.

  Spiralen – 2,8 kilometer

  Mulig undertegne er inhabil når man selv har Drammen som tilholdssted, men kjenner du til Spiralen, så er det ikke til å komme bort ifra at dette er spektakulært. Bare Spiralen i seg selv er 1,6 kilometer lang fordelt på 6,5 rotasjoner inne i fjellveggen, og i rene høydemeter klatrer man her 163 meter til værs, med målgang i flotte utsiktsomgivelser på Spiraltoppen. En perfekt utfordring for både motorsterke firehjulstrekke, og ikke minst for drifterne våre.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here