Dette råskinnet skal tre nordmenn kjøre i år


  DEL

  Fotomontasje: Christer GlaciusDesign Stormark Fotomontasje: Christer GlaciusDesign Stormark

  Audi forsvant fra Le Mans, men bilmerket forsvinner ikke med det første fra ett av Norges mest spennende bilsportsatsinger i utlandet.

  Lenge var det usikkert om hva som ville skje med Møller Bil Motorsport denne sesongen, i deres noe spesielle og unike satsing i det tyske langdistansemesterskapet (VLN) på beryktede Nürburgring Nordschleife. De har levd på kontrakt fra år til år, og klassen SP3T har mer eller mindre dødd helt ut.

  Fotomontasje: Christer GlaciusDesign Stormark Fotomontasje: Christer GlaciusDesign Stormark

  Noe måtte skje for TV-selger og Nürburgring-legende Håkon Schjærin, journalist og motorekspert Atle Gulbrandsen og den raske og talentfulle Stange-gutten Kenneth Østbold som utgjør førertrioen i Møller Bil Motorsport.

  Onsdag kom nyheten, nå blir det en stilig hissigpropp av en Audi RS 3 LMS, fabrikksbygd og nymotens i den relativt nye klassen TCR, og klar for møte masse god motstand på verdens lengste motorbane neste år. RS 3en er basert på Audis nye sedan-utgave, men har en toliters TFSI-motor på 330 hestekrefter og 410 Newtonmeter i dreiemoment. Bilen har forhjulstrekk, DSG-girkasse og veier 1160 kg.

  - ANNONSE -

  Hvilke løp som kjøres er ikke klart enda, men teamet har for vane å kjøre rundt fem-seks løp hver sesong.

  2016-sesongen ble teamets beste sesong noen sinne, med tre seire, én annenplass og én tredjeplass på fem løp. Teamet kjørte første sesong helt tilbake i 2005, men i 2017 blir det altså en ny æra for førere og mekanikere.

  Hvis du lurer med på hva slags satsing dette egentlig dreier seg om, så anbefaler vi å ta en titt på denne videoen.