Dennis (14) står imot presset og kjører fra de eldre gutta

Foto: CRG Holland Foto: CRG Holland

To sterke opphentinger i det tyske mesterskapet, og slo Dennis Hauger (14) blant annet Schumacher-sønn i den andre finalen.

I motorsportmiljøet er 14-årige Dennis Hauger fra Aurskog på alles lepper. Med håpet om å få ham inn i Formel 1-sirkuset en dag, må vi i dag nøye oss med at det er gokart som gjelder, og at det nok er gokart som hovedfokus en stund til framover.

Og han fortsetter å vise svært gode takter, cirka to år etter at han for alvor markerte seg som kanskje tidenes største motorsporttalent, uansett alder og gren.

LES OGSÅ: 14-åringen som alle forventer å bli Norges første F1-stjerne

– God følelse

Etter to race i helgen ble det en seier og en annenplass i det tyske mesterskapet i seniorklassen OK, etter at han kjørte OKJ i fjor. Med andre ord er mange av konkurrentene hans eldre, faktisk opptil 10-11 år eldre, og lever attpåtil av å kjøre gokart.

– ANNONSE –

Likevel er det 14-åringen som viser seg å være blant de beste.

– Det er en veldig god følelse å kunne kjempe i toppen selv om jeg er mye yngre og har mye mindre erfaring enn konkurrentene, konstaterer 14-årige Hauger overfor Parc Fermé.

Kjørte seg opp fra 10. plass

Og nå kom også den første seieren i den nye klassen, selv om han først måtte ta til takke med en 2. plass bak David Schumacher, sønn av Ralph og nevø til Michael, i det første racet. Riktignok bare åtte hundredeler bak tyskeren, og mest imponerende var opphentingen han gjorde helt nede fra 10. plass etter at han ble kjørt av banen etter to av løpets 23 runder.

– Jeg hadde god speed fra start men det ble en luke til de fremme da jeg ble kjørt av. Men jeg fikk etter det opp en veldig god speed og klarte å ta en etter en. Jeg jaget for seier de to siste rundene, men jeg kom ikke forbi da han sperret for alle forbikjøringsplassene, sier Dennis Hauger.

Foto: CRG Holland Foto: CRG Holland

Det skal godt gjøres å la seg skuffe over en 2. plass, men Hauger var svært revansjesugen da han merket at tempoet var større enn det han fikk betalt for. Derfor var det fint at han kort tid etterpå fikk muligheten til å revansjere seg i det andre racet. Dette til tross for en veldig svak start som igjen sendte ham bakover i feltet.

– Jeg klarte å ta noen plasser ved å bremse sent inn i første sving. Og på grunn av lavt lufttrykk i finalen så slet jeg med speeden de første fire-fem rundene. Men så fikk jeg feste og fikk opp et bra tempo, og klatret plass for plass, forteller 14-åringen, som med to meget overbevisende løp nok en gang markerer seg som et stort talent.

PF-bloggen: Et press som er vanskeligere å håndtere enn selve kjøringen

Foto: CRG Holland Foto: CRG Holland

Tenker ikke på presset

Hauger blir godt fulgt opp av et godt støtteapparat, både i sitt nederlandske team CRG Holland, samt Team Norway-satsingen hjemme i Norge. For han vet godt at det er både forventninger og store håp tilknyttet hans navn hva gjelder drømmen om en nordmann i Formel 1.

– Jeg prøver å tenke minst mulig på det og fokusere på alt jeg skal gjøre. Jeg vet det er en lang vei å gå for å oppnå drømmen og målet, så det er viktig å fokusere steg for steg. Hvis ikke blir det fort feil fokus, sier 14-åringen på rutinert vis.