Snart skal denne mannen styre den sportslige skuta for norsk bilsport


  DEL
  Atle Gulbrandsen, her fra 6-timersløpet på Nürburgring hvor han har vært fast sjåfør i mange år for Møller Bil Motorsport. Nå får han også en større administrativ rolle for norsk bilsport. (Foto: Simen Næss Hagen)

  Den profilerte racingutøveren, TV-kommentatoren og bilsporteksperten Atle Gulbrandsen overtar som sportssjef i Norges Bilsportforbund.

  Det melder Norges Bilsportforbund i en pressemelding tirsdag.

  Etter 11 år i førersetet trer den norske bilsportlegenden Holm Jacob Matheson av den sportslige satsingen fra Norges Bilsportforbund, deriblant «Team Norway»-landslaget og talentutvikingsposten generelt.

  Mer enn 25 års erfaring

  Inn kommer Atle Gulbrandsen, for mange godt kjent fra både racingarenaen og fra kommentatorboksen i forbindelse med Formel 1 og annen bilsport på TV. Gulbrandsen trer nå inn i en stillingsprosent som tilsvarer 50 prosent av hans daglige virke.

  Resten av tiden vil han fortsatt bruke på det han er kjent for, nemlig Formel 1-kommentering, langdistanseracing i Tyskland og kommunikasjonsjobbing.

  – Jeg kan knapt vente med å få starte. Bilsport har vært mitt liv siden jeg kjørte mine første meter i en gokart som 12-åring, sier Gulbrandsen i pressemeldingen fra forbundet.

  - ANNONSE -

  Han har hatt større og mindre bånd tilknyttet flere utøvere, og ofte spilt en stor og viktig rolle med gode råd for flere utøvere i veivalgene de tar tatt videre. Nå håper han å kunne bruke sin kunnskap og fra internasjonal bilsport til å hjelpe norske bilsportutøvere på tvers av grenene, og spesielt de som da er tilknyttet landslaget han nå får et overordnet ansvar for.

  – Bilsport er en krevende idrett, hvor mangel på penger ofte kan sette en stopper for en lysende karriere. Men spiller man kortene sine riktig og er bevisst på hvor det lønner seg å kjøre, så er det nok større muligheter til å få seg en karriere enn mange tror, sier Gulbrandsen videre.

  Generalsekretær Hallgeir Raknerud ser frem til å samarbeide med Atle Gulbrandsen. (Foto: Norges Bilsportforbund)

  – Har mye å tilføre

  Mens Gulbrandsen erstatter Matheson, skal Fredrik Brenna-Lund fortsette som landslagstrener hvor hans hovedoppgaver går på fysisk og mental trening og oppfølging for landslagsutøverne.

  Norges Bilsportforbund ser naturlig nok frem til Gulbrandsens engasjement som trer i kraft 1. januar 2019.

  – Holm Jacob Matheson har lagt ned et enormt engasjement for våre unge utøvere i mer enn ti år, og vært en pionér på dette området. Med Atle på laget er vi overbevist om at arbeidet vil videføres på en meget god måte. Med sin kompetanse har Atle Gulbrandsen mye å tilføre norsk bilsport, sier generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud i pressemeldingen.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here