Bilsport-kjærestene klare for årets hefigste bilcrossløp


  DEL
  Foto: Svenska Bilsportforbundet

  NGK Masters i Karlstad er kanskje bilcrossens store manndomsprøve. Sjekk hvilke nordmenn som skal få bryne seg mot svenskene.

  For dette tradisjonsrike bilcrossløpet ikke langt fra Karlstad sentrum tiltrekker seg de heftigste bilcrossbilene og har enorm pågang på påmeldingslistene, både fra hjemlandet Sverige, men også fra Norge.

  Og store profiler deltar gjerne på dette løpet. I år stiller blant annet årets rallycross-verdensmester Johan Kristoffersson og den danske rallycrossprofilen Ulrik Linnemann, og vi har flere kjente og mindre kjente nordmenn på startstreken.

  (Foto: Jan Frode Pettersen)

  Volvo 245

  En av de kjente, riktignok halvt norsk, er Thomas Bryntesson, som kjørte inn til EM-sølv og nordisk gull i rallycross dette året. NMK Trøgstad-gutten blir å finne i en nybygd Volvo 245 som han har kjøpt til løpet.

  – Dette skal bli veldig kult. Et morsomt løp med mye folk, så dette er noe jeg ser fram til, sier Bryntesson til Parc Fermé.

  Artikkelen fortsetter under listen over norske påmeldte:
  Norske førere i NGK Masters
  Senior
  Alexander Hauglid, NMK Valdres
  Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad
  Glenn Haug, NMK Gardermoen
  Stian Engh, KNA Oppland
  Lasse Rud, NMK Gardermoen
  Steffen Raaholdt, NMK Valdres
  Christoffer Lia, NMK Trøgstad
  Jørn R. Grinden, NMK Elverum
  Damer
  Betina Frøshaug, NMK Trøgstad
  Liz Wessel, NMK Drammen
  Norske reserver:
  Trine Opsahl, NMK Aremark
  Karin Elise Fossen, NMK Modum & Sigdal
  Junior
  Petter Romstad, NMK Namdal
  Sander Engsvik, NMK Aremark
  Sondre Wielecki, NMK Aurskog-Høland

  Har vi glemt noen? Ikke nøl med å si ifra på [email protected]!

  - ANNONSE -

  På påmeldingslisten står Bryntesson imidlertid oppført med Mercedes som doning.

  – Hehe, jeg hadde ingen bil da jeg meldte meg på, så da bare skrev jeg noe, sier 21-åringen.

  EM-toeren og den nordiske mesteren kan vente seg beinhard kamp, og selv om bilcross kjøres først og fremst for gøy, så er det kanskje det tøffeste startfeltet uansett bilcrossløp i Norden.

  – Nivået er veldig høyt. Det er eliten i bilcross både i Sverige og Norge som deltar, i tillegg til flere andre motorsportstjerner som vanligvis pleier å være med, konstaterer Bryntesson.

  Som det framkommer av listen over norske førere, så ser du kanskje Betina Frøshaug også på startlisten. Det er attpåtil Bryntessons kjæreste, og niesen til Bryntessons teamkollega og sponsor Ola Frøshaug. Hun er også en dreven bilcrossfører selv om hun kjører relativt sjeldent.

  – Hun kjører ikke så mye, maks to-tre løp i året, men hun bruker å gjøre det bra. Hun har kjørt ett løp i år, Landskampen på Momarken, og da vant hun. Det var imponerende, sier «Brynte».

  Thomas Bryntesson og Betina Frøshaug. (Foto: Privat)

  Liker ikke nye baner

  Selv vil ikke Betina legge store forventninger på seg selv, Landskamp-seieren til tross.

  – Det var på en bane jeg kjenner ganske godt. Nei, huff, jeg er ikke noe glad i nye baner. Jeg har ikke testet denne eller noen ting, så det kommer seg først i tredjeomgang sikkert, sier Frøshaug til Parc Fermé.

  Hun er med for moro skyld og skal dele en Saab sammen med klubbkamerat Christoffer Lia. Men hun gleder seg til å prøve seg på andre siden av grensen. De 11 beste kommer til finale, fordelt på A- og B-finale, men hun tør ikke sette seg noen målsetning om dette.

  – De kjører jo litt hardere i Sverige, så det blir spennende. Det blir nok tøft å komme til finale i det hele tatt, selv om det alltid er gøy, sier hun.

  - ANNONSE -

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here