Bakkeløpet som kan bli ett av Andreas sine store høydepunkter i år

  DEL
  (Foto: Simen Næss Hagen)

  – Det er litt sånn at man glemmer hvor vakkert Norge egentlig er.

  Du har sikkert fått med deg i sosiale medier og i jungeltelegrafen om løpet som enkelt og greit er kalt «Norges råeste bakkeløp», som arrangeres lørdag 22. juli denne sommeren.

  Om ikke døpenavnet er av den mest objektive sorten, så er det ganske på det rene at kombinasjonen av midnattssol, laksefiske og en 3,8 kilometer lang trasé er noe helt for seg selv.

  De to største trekkplastrene blir Henning Solberg og Andreas Bakkerud, i tillegg til en rekke andre kjente navn. Bakkeløpet har ikke noe NM-status, men skal by opp til en unik trasé og en helt ny bilsportopplevelse, både for førere og tilskuere.

  – De har noe helt unikt, så dette løpet har et potensiale til å bli. Samtidig er det langt fra den store motorsportkjernen, så utfordringen er å få nok biler opp. Men de har ildsjeler som går i bresjen for dette, og med masse positivitet og lokal støtte, så blir dette et veldig bra løp, sier Andreas Bakkerud, som etter planen skal kjøre en smått legendarisk Ford RS 200.

  – Det blir i hvert fall en Ford, kan bergenseren love.

  - ANNONSE -

  Dette er bilen som er planen at Andreas Bakkerud skal kjøre, en klassisk Glomma Papp-dekorert Ford RS 200. Her fra avslutningsløpet på Lyngåsbanen høsten 2013. (Foto: Simen Næss Hagen)

  Et annet syn på fedrelandet

  For han blir det en helt spesiell opplevelse å reise til nord, helt uavhengig av det sportslige utbyttet han får ved å kjøre til sammen 15 kilometer med full fart.

  – Det er sånn at man glemmer hvor vakkert Norge er, egentlig. Ken (Block, teamkameraten) og jeg hadde en ferie i Norge sammen i fjor, og da reiste vi rundt og fikk opplevd en del steder. Før, da jeg drev med gokart, så var det pappa som kjørte og jeg satt stort sett og sov i bilen. Det var jo ikke så kult den gang å reise så mye rundt, sier Bakkerud, som denne uka lader opp til VM-runden i rallycross i svenske Höljes.

  Bakkerud er svært positiv til hvordan lokalmiljøet har respondert på det kommende arrangementet, som i tillegg til selve høydepunktet denne lørdagen, allerede åpner ballet på torsdag med laksefiske og drifting på Nord-Norsk Trafikksenter og fredag blir det samling i Bardufoss sentrum med oppvisning og annet show.

  – Bildene vi har sett der oppe, og gjestfriheten de allerede har vist – nei, det ser kjempekjekt ut. Det skal også bli veldig hyggelig å hilse på andre som ikke er så inne i det motorsportmiljøet vi ellers er en del av, sier Bakkerud.

  Her ser du siste del av traseen opp fjellandsbyen i Målselv i Troms, med en trasé på hele 3,8 kilometer. (Foto: Norges råeste bakkeløp)

  Ildsjeler som står på

  Med løpsleder Jan Helge Nilssen og med Tom Kaasa, Kai Viggo Brateng og Per Christian Håveødegård i spissen, er nå alt duket for et heidundranes bakkeløp på den 69. breddegrad. Og spesielt sistnevnte, som mange kjenner som speaker og kommentator i det meste som har med motorsport å gjøre, har brent voldsomt for å få enda mer blest rundt bakkeløpet som blir arrangert i Målselv fjellandsby.

  – Det er faktisk 25 år siden jeg hadde min første speakerjobb i traktene der oppe, sier Håveødegård, som selv har syv år i traktene rundt Målselv i sine yngre dager.

  Da han ble kjent med det lokale bakkeløpet ved fjellandsbyen i fjor, så skjønte Håveødegård at det ligger et uforløst potensiale her, til tross for den noe mildt sagt avsides beliggenheten sett fra et mer sentral østlandsk øye.

  – Det var jo en helt sinnssyk bakke og et sinnssykt opplegg. Men det var for få deltakere. Så da tenkte jeg at neste år må vi få til noe ordentlig, sier Håveødegård.

  Økonomisk sikret

  Nå har han og resten av den kompakte arrangørstaben jobbet beinhardt for å sikre at det blir løp i år. Andre kjente navn fra bilsportmiljøet i Norge har meldt sin ankomst, flere hundre mil unna til tross, og det er gjort et voldsomt sponsorarbeid i forkant.

  - ANNONSE -

  – Det høres kanskje vilt ut, men alle utgifter er dekt, så i aller verste fall så går vi ikke i minus om det ikke kommer én eneste tilskuer, sier speakeren.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here