«Årets drivaksel»-Laila takker bilsporten for at hun står løpet ut


  DEL
  Laila og Geir Tyskeberget ble hyllet som bilsportens store ildsjeler i år. For førstnevnte har dette året vært mer spesielt enn som så. (Foto: Simen Næss Hagen)

  Ekteparet Tyskeberget ble tildelt bilsportens store ildsjelpris, til stående applaus fra en samlet sal. For Laila blir denne oppmerksomheten helt ekstraordinær.

  Ett av de mest ærefulle prisene som årlig deles ut i forbindelse med Norges Bilsportforbunds premiegalla, er «Årets drivaksel». Den deles ut til én eller flere ildsjeler av stor betydning for norsk bilsport, både lokalt og nasjonalt for bilsportmiljøet.

  I år gikk prisen til ekteparet Laila og Geir Tyskeberget fra Åsnes, som representerer NMK Solør. De har stått på i en årrekke i norsk bilsportsammenheng, og mange knytter dem til både Finnskogbanen og Vålerbanen i alt som har dreid seg om bilcross, rallycross, crosskart og baneracing over mange år.

  – Frivillighet betyr alt. Alle utøvere er frivillige, men vi to er også avhengig av alle frivillige som står bak oss. Men Geir fortjener dette mest. Han har gjort at jeg har kunnet holde interessen som jeg har for motorsport, som jeg har dratt han inn i. Dette er Geir sin ære, sa Laila fra scenen.

  Ektemannen kontret med samme mynt, og utviste stor takknemlighet for at han har fått bekle de rollene både han og kona har hatt i en rekke bilsportarrangementer.

  – Alle som kjenner oss vet at 98,4 prosent av denne prisen tilhører Laila. Jeg er vant med å sparke rundt i 20 år og gjør sikkert det i en del år framover. Men dette er veldig stort for oss, sier Geir.

  - ANNONSE -

  Mye av tankene bak Lailas oppmerksomhet mot denne prisen ligger også i at hun har kjempet en tøff sykdomskamp det siste året. Hun fikk påvist beinmargskreft for et snaut år siden, og hun har kjempet en tøff kamp mot sykdommen dette året.

  For Laila har motorsporten kanskje vært hennes aller viktigste medisin, noe hun heller ikke la skjul på fra scenen.

  – Det er takket være dette at det går så bra. En tre timers timeout fra sjukehuset for å gjøre noen racingpapirer, det er det som holder meg oppe, sa Laila til nok et jubelbrøl og rungende applaus fra publikum.

  Hele talen fra scena kan du se i videoen under:

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here