175 førere klare for sommerens store gokarthøydepunkt


  DEL
  NMKs sommercup i gokart er ett av sommerens store bilsporthøydepunkter i norsk bilsport. Her fra sommercupen på Sigdal i 2016. (Foto: Linn Østenengen)

  Ett av de mest prestisjefylte gokartkonkurransene i Norge arrangeres for 25. året på rad.

  Vi snakker om NMKs sommercup, en viden kjent klassisker i det norske gokartmiljøet, hvor aldersspennet på deltakerne strekker seg fra 6 til 30 år.

  Det er ikke å komme unna at sommercupen er ett av de større bilsportbegivenhetene i Norge i prestisje og antall deltakere, og som følge av sine lave aldersgrenser er mange av morgendagens bilsporthelter å finne på startstreken den kommende uka.

  Sommercupen kjøres over fire løp på to ulike baner den kommende uka. Første kjøres fra søndag til tirsdag i Trøgstad før «sirkuset» forflytter seg fra Østfold til Vestfold med Andebu som finaledestinasjon torsdag til lørdag.

  – Gokartens svar på Norway Cup

  Og 2018 er et aldri så lite jubileum, da dette arrangeres for 25. gang på rad siden sommercupen ble etablert tilbake i 1994.

  – Det er jo på en måte gokartens svar på Norway Cup i et litt mindre format. Her skal man holde fokus over fire løp. Den som er jevnest og smartest er ofte den som scorer best totalt sett, sier leder i NMKs kartingkomité, Glenn Fossen, til Parc Fermé.

  - ANNONSE -

  Det kåres en NMK-mester hver sin klasse etter at samtlige fire løp er kjørt, og klassene det kåres en vinner i er Cadetti, Mini, Junior125 og 125cup. Av totalt fire løp kan ett strykes i sammendraget.

  Takknemlig

  I tillegg kåres det en Sommercup-vinner som sammenlagt har høyest poengsum uavhengig av klasse. Det viktigste kravet er at føreren representerer en NMK-klubb.

  Det er påmeldt henholdsvis 152 og 154 deltakere i løpsdagene i Trøgstad og Andebu, men Parc Fermé får opplyst at totalt 175 førere til sammen blir å finne på startstreken den kommende uka.

  – Cup er cup, og man kan spørre samtlige toppførere som har vært innom gokart om hvor tøff og artig denne cupen er, sier Fossen, som er svært glad og takknemlig for at Trøgstad og Andebu byr inn til storstilte løp i denne sommercup-utgaven.

  Vi spurte nettopp en av toppførerne som har kjørt denne cupen flere ganger om hvordan det er å delta. For fabrikkfører i Porsche, Dennis Olsen, var dette nettopp et høydepunkt å delta på.

  – Sommercupen var alltid en glede å være med på. Spesielt i ung alder hvor vi kjørte gokart løp i en hel uke, reiste fra bane til bane og storkoste oss alle sammen på banen, samtidig som at konkurransen var stor på banen, sier Olsen til Parc Fermé.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here