10 forhåndsprogrammerte svar som egentlig ikke gir oss noen ting


  DEL
  WRC-førerne er yndete objekter for både presse og fans under rallyløpene. Men hvor mange av uttrykkene under har du faktisk hørt fra førerne oppigjennom? (Foto: Simen Næss Hagen)

  Går du intervju- eller pressemeldingsfella? Sjekk hvilke klassiske uttrykk som medier eller fans egentlig ikke biter på.

  Du har sikkert sett det før, lest det før, eller hørt det før. Mange av de samme frasene går igjen fra gang til gang på tvers av både bilsportgrener og utøvere, team eller arrangører.

  Norske Mads Østberg uttalte også til Parc Fermé at han er lei av at mange av førerne, enten det er i rally eller andre grener, er såkalt «forhåndsprogrammerte». Altså at de har fått streng beskjed om hva de kan si, og i hvert fall ikke si, noe som ender med mange forutsigbare intervjuer uten at det gir fansen og media noe som helst nytt.

  Østberg: – Det er synd at mange av førerne lar seg «programmere»

  Parc Fermé har også siden oppstarten av 2017 hatt en policy om at alle saker i bunn og grunn skal være egenproduserte og/eller ha egne vinklinger – slik at det aldri er innhold som er direkte kopiert fra en pressemelding fra A til Å.

  Dog tar vi imot pressemeldinger med åpne armer. De er gode kilder til det vi skal skrive om, og det vil både hjelpe og krydre stoffet vi produserer med innhold fra pressemeldingene. Samtidig er det mye vi enten styrer unna eller føler det gir oss veldig lite. Det samme gjelder kanskje deg som leser eller seer? Vi har listet opp 10 klassiske punkter du garantert har hørt en rekke ganger.

  - ANNONSE -

  Når noen har skaffet en ny signering

  – Vi er svært glade for at vi har fått til en avtale med _______ og ønsker han/hun/dem hjertelig velkommen. Vi ser frem til et spennende samarbeid og mange gode opplevelser i tiden som kommer.

  Når noen har signert på noe nytt

  – Dette er en mulighet jeg har sett fram til i mange år. Jeg ser frem til en ny hverdag, og jeg gleder meg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver. Jeg lover å gjøre mitt aller beste for at vi sammen skal lykkes.

  Når noen skal avslutte eller ikke fornye en kontrakt

  – Vi vil takke _________ for samarbeidet og de opplevelsene som vi har fått sammen. Vi vil benytte anledningen til å ønske han/hun/dem lykke til i fremtiden.

  Når noen sies opp eller ikke får forlenget kontrakten

  – Det har vært en sann glede å samarbeide med ________. Jeg må si tusen hjertelig takk for mulighetene jeg har fått, og ønsker dem alt godt i framtiden.

  Når noen gjorde en feil uten å skylde på seg sjøl

  – Jeg gjorde en feil underveis, men på grunn av _________ så var det ikke til å unngå. Det er sånt som skjer, og det skjer alle.

  Når noen faktisk skylder på seg sjøl

  – Det er sånt som ikke skal skje, men det er ikke noe man får gjort noe med nå.

  Når man tror man har vært uslåelig

  – Jeg kan ikke skjønne hvordan det skal være mulig å kjøre raskere. Hvis noen slår meg nå, så tar jeg av meg hatten.

  Når noen har positive forventninger til noe

  – Jeg/vi er sikker/sikre på at det kommer til å gå bra. Ingenting er umulig, men vi satser på at dette på mange måter blir vellykket.

  Når man tar høyde for at alt kan skje

  – Det skal kjøres først, så får vi telle opp når dagen er over. Vi tar ingenting forgitt, og vi kan ikke konkludere noe før alle er i mål.

  Når noen har vunnet noe

  – Tusen takk til teamet, mekanikerne, sponsorene, fans, familie, managere, massøren, vaskedama, bikkja, venner, kjente og ukjente. Dette hadde vært umulig å gjennomføre uten dere.

  - ANNONSE -

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here