NM-runden på Momarken ble vellykket gjennomført gjennom lørdagens kjøring. Hva som skjer søndag blir klart først etter et ekstraordinært førermøte.

Brannen på Momarken:

23 til sykehus og legevakt – arrangøren avventer videre avvikling av NM-runden

Totalt 31 personer ble direkte berørt av brannen. Arrangøren vil ikke ta noen avgjørelse på videre løpsavvikling før søndag morgen.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Det var like før halv ni lørdag kveld at det brøt ut brann i en av teambussene i depotet på Momarken, i forbindelse med NM-finalen i rallycross denne helgen.

RALLYCROSS: Det var like før halv ni lørdag kveld at det brøt ut brann i en av teambussene i depotet på Momarken, i forbindelse med NM-finalen i rallycross denne helgen.

22 personer skal være ivaretatt av helsepersonell etter at de skal ha innhalert røyk, og politiet har startet videre undersøkelser på banen gjennom kvelden.

– Brannen ble slukket før nødetatene kom på plass, men vi jobber med å få oversikt. 22 personer har fått i seg røyk og blir sjekket av helsepersonell, sa operasjonsleder i Øst Politidistrikt, Joakim Ormaasen, til Smaalenenes Avis.

Litium-batteri

På det tidspunktet var ikke brannårsaken klar. Den har derimot sportskomiteen av arrangementet nå kunngjort.

– Det var brann i et litiumbatteri i en buss. Brannen var raskt under kontroll. Brannvesen, helse og politi har vært på stedet. De mener det ble gjort en solid innsats miljøet før disse kom til stedet, skriver komiteen i en offisiell uttalelse.

Bussen, som skal tilhøre en av deltakerne i Supernasjonal klasse 4, skal være klarert av brannvesenet, og politiet har satt opp sperringer rundt bussen. Komiteen anmoder alle til at dette respekteres, før bussen fjernes etter arrangementet søndag.

Ekstraordinært førermøte

Lørdag kveld ville dog race-director og rallycrossens seksjonsleder Thomas Strand ikke konkludere noe mer om hvordan dette påvirker videre avvikling. Søndag morgen avholdes det et ekstraordinært førermøte.

Det skal blant annet handle om helsetilstanden til de berørte, der Strand vil ha natten på seg til å få klarert dette før videre avgjørelse om løpet tas.

– Vi må få en oversikt, så derfor har vi et ekstraordinært førermøte. Vi må skaffe oss oversikten, og derfor trenger vi den tiden, sier Strand til Parc Fermé.

31 involverte

Parc Fermé får opplyst fra Øst Politidistrikt at ni personer er kjørt til Kalnes Sykehus, og ytterligere 14 er kjørt til legevakt. Ytterligere ni personer bes følge ekstra med på egen tilstand utover kvelden og natten, hvilket innebærer at totalt 31 personer har vært direkte involvert i hendelsen i depotet.

Selv vil ikke politiet bekrefte brannårsaken i like stor klar før de har etterforsket saken videre.

– Det er vitner på stedet som har nevnt noe om et litiumbatteri som var inne i bussen. Så det vil bli undersøkt. Så det er opprettet en sak nå fordi det er oppstått en brann, men det er ingen mistenkte. Arrangøren sørger også for videre vakthold, sier operasjonsleder Lisbeth Mjøsund til Parc Fermé.

Powered by Labrador CMS