Årets sesong endte med gull for Birger Gundersen.

Birger Gundersen (62) stortrives i historisk klasse:

– Det er like moro å kjøre nå som det var for 30 år siden

Han var Rally-Norges stjerneskudd før Petter Solberg. 27 år etter sitt siste gull er gleden like stor som før.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Birger Gundersen er et velkjent navn i norsk rally. Ved siden av å selge deler og utstyr til store deler av feltet har han opprettholdt egen kjøring i varierende grad.

RALLY: Birger Gundersen er et velkjent navn i norsk rally. Ved siden av å selge deler og utstyr til store deler av feltet har han opprettholdt egen kjøring i varierende grad.

I år ble det fire løp. Det medførte til slutt at han igjen tok gull, denne gangen i norgescupen for historiske biler. 

– Det var moro det da! Det er jo noen år siden sist, forteller Birger Gundersen til Parc Fermé. 

Like moro

Birger Gundersen og kartleser Morten Høgberg i aksjon.

For mange er Gundersen mest kjent fra 90-tallet da det blant annet ble tre NM-gull. Like seriøs har ikke satsingen vært siden det, men fortsatt gir rally stor glede. 

– Det er ikke noen stor satsing akkurat. Jeg har bare kjørt for moro skyld de siste 25 årene, slår han fast. 

– Det er like moro å kjøre nå som det var for 30 år siden, fortsetter Gundersen. 

Gundersen som begynte å kjøre da man ikke hadde noter har naturlig nok vært med på en rekke endringer i sporten. Likevel er det meste likt, sett bort fra deltakelsen. 

– Da jeg startet var det gjerne 200 med. På midten av 90-tallet når vi kjørte Rally Finnskog, som da også var et EM-løp, tror jeg det var 25 WRC-biler med i klassen. Det har jo snevra seg inn ganske mye. Ellers er veldig mye det samme nå som det var den gangen. Proffe og amatører om hverandre, det er jo det som er mye av sjarmen. 

Tror på vekst

Mange husker Birger Gundersen slik fra midten på 90-tallet, i sin klassiske gule og røde Fors Escort RS Cosworth. Det endte blant annet med NM-tittel i toppklassen i 1997

62-åringen har blitt glad i den historiske klassen. Han mener den kan passe fint for de som ikke satser like aktivt, men som fortsatt kan ha glede av å kjøre rally. 

Da er det gledelig å se at flere førere sier seg enig. 

– Paradokset i det er at det er en av klassene som faktisk vokser. Det virker dessverre ikke som at det øker så mye i disse andre klassene, forteller Gundersen som også påpeker at klassen er stor internasjonalt. 

Men fortsatt er ikke antallet enormt. Gundersen tror dog at det vil komme noen flere førere til start neste sesong. Hvor mange det blir til slutt spørs hvor mange som blir sittende på gjerdet. 

– Jeg tror det kommer noen nye. Det er jeg ganske sikker på. Og uten at jeg vet noe om det er det vel kanskje mulig at det blir NM. Om det blir det vet jeg ikke så mye om, men jeg vet at det er mange som sitter på gjerdet, avslutter Gundersen.

Powered by Labrador CMS